Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Top 50 cei mai influenti oameni din Internet

Top 50 cei mai influenti oameni din Internet

Fondatorii Google, Apple, Wikipedia, BitTorrent, YouTube si altele, precum si investitori, oameni din media si din IT, au fost nominalizati in Top 50 - cei mai influenti oameni din Internet de catre publicatia americana PC World.

Editorii revistei sunt convinsi ca trebuie apreciat continutul generat de utilizatori, asa cum fac si marile companii online, dar subliniaza faptul ca fara inventatorii care au gandit aceste platforme de servicii, nu ar fi existat o explozie a serviciilor web. Astfel, PCWorld premiaza in total 62 de oameni, inclusi toti in top 50, in ideea ca nu ar fi reusit unul fara celalat. Nu sunt uitati nici oamenii cu bani care au pariat pe tehnologie si nici cei care i-au ghidat spre cele mai sigure investitii intr-o lume IT extrem de nesigura.

Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, precum si Eric Schmidt, directorul executiv al companiei, impart locul intai. Publicatia noteaza evolutia spectaculoasa a companiei, ale carei actiuni valoreaza acum 500 de dolari bucata, iar cei trei oameni detin actiuni in valoare de 33 de miliarde de dolari la un loc. Pe locul doi este - singur - fondatorul Apple, Steve Jobs, celebrul renegat readus la conducerea companiei care a reusit relansarea producand revolutia muzicii digitale cu iPod si iTunes.

Surprinzator, locul trei este acordat fondatorului BitTorrent, Bram Cohen, singur, desi el a fost acompaniat in companie si de alti oameni importanti. Cohen este considerat inventatorul tehnologiei care permite descarcarea mai usoara a fisierelor de mari dimensiuni (filme). Conform PCWorld o treime din traficul mondial de Internet este general de BitTorrent.

Pe locul patru in clasament publicatia il plaseaza pe Mike Morhaime de la Blizzard Entertainment, compania care detine universul online al Warcraft. Jocul are acum 8 milioane de pasionati inregistrati si castiga peste 100 de milioane de dolari pe luna.

Locul al cincilea revine fondatorului Wikipedia, Jimmy Wales, la fel cum pe 7 este fondatorul Craiglist, Craig Newmark si pe 10 sunt fondatorii YouTube, Chad Hurley si Steve Chen. Printre picaturi mai merita mentionati in clasament oameni precum fondatorii Skype si Kazaa, Niklas Zennstrom si Janus Friis, dezvoltatorul WordPress, Matt Mullenweg, si abia pe locul 19 fondatorii Yahoo. Tocmai pe 24 este fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, iar directoarea eBay este pe 28. Mai apare de asemenea fondatorul Digg.com, Kevin Rose, autorul RSS 2.0, Dave Winer, Mikko Hipponen, director de cercetare al F-Secure, precum si alte personaje. Perez Hilton, care si-a facut un blog celebru despre vedetele de la Hollywood, Mohammed si Omar Fadhil, doi bloggeri din Irak, Tila Tequila, un personaj MySpace si altii.

In top 10 mai sunt prezenti John Doerr, specialist in investitii IT la Kleiner, Perkins, Caulfield & Byers, respectiv cel care a investit in Sun Microsystems, Amazon, Google si multe alte afaceri. Mai este pe locul opt Peter Levisohn, presedintele Fox Interactive Media, precum si Marissa Mayer, cea care se ocupa de motorul de cautare al Google si imbunatatirea experientei de cautare a utilizatorilor.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1499 ori