Fostul CEO HP primeste plati compensatorii de peste 7 milioane de dolari

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 09:19
2024 citiri
Fostul CEO HP primeste plati compensatorii de peste 7 milioane de dolari

Hewlett Packard Co ii va plati fostului CEO, Leo Apotheker, aproape 10 milioane de dolari in plati compensatorii si bonusuri. In plus acesta isi va pastra 156.000 de actiuni restrictionate.

Apotheker, dat afara luna aceasta dupa ce a redus in mod repetat previziunile pentru vanzari si i-asuparat pe investitori cu achizitia Autonomy, primeste o plata compensatorie de 7.2 milioane de dolari si un bonus anual de 2,4 milioane de dolari in baza planulului de plata pentru rezultate, implementat de companie in 2005, potrivit Reuters.

In plus, compania va rambursa toate costurile relocarii in Franta sau Belgia, si va compensa orice pierdere din vanzarea casei sale din California.

In schimb, noul CEO, Meg Whitman, va primi un slariu de baza de doar 1 dolar pe an. Cu toate acestea, ea are optiunea de a achizitiona 1.9 milioane deactiuni HP si este eligibila pentru un bonus de performanta de 2.4 milioane de dolari in 2012, potrivit unui raport al companiei.

Whitman se alatura, astfel, clubului de CEO inalta clasa care au avut un salariu de un dolar pe an, din care face parte Steve Jobs, Jerry Yang, Larry Page, Eric Schmidt si Sergey Brin.

Actiunile HP au incheiat in urcare, joi, cu 2.4% pana la 23.78 dolari, pe bursa de la New York.

#ceo hp , #stiri Sergey Brin