Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lanturile de magazine germane din Romania isi vor mari suprafetele de 3-5 ori in urmatorii trei ani

Lanturile de magazine germane din Romania isi vor mari suprafetele de 3-5 ori in urmatorii trei ani

Lanturile de magazine germane care opereaza pe piata romaneasca intentioneaza sa se extinda semnificativ, urmand sa isi mareasca suprafetele de 3 pana la 5 ori pana in 2010, a declarat, vineri, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Dirk Rutze, la o masa rotunda pe tema parteneriatului dintre Romania si landul Bavaria.

El a afirmat ca puterea de cumparare in Romania este mult mai mare decat apare in statisticile oficiale, la care se adauga faptul ca exista un numar important de orase cu peste 100.000 de locuitori, ceea ce permite extinderea teritoriala a acestor retele comerciale.

In plus, a subliniat Dirk Rutze, mediul de afaceri din Romania s-a imbunatatit foarte mult, situatia fiind acum mult diferita decat atunci cand a sosit in Romania.

"Cand am venit in Romania, in fiecare judet existau 1-2 "baroni", care cereau un fel de taxa de intrare investitorilor interesati de piata locala", a afirmat presedintele Camerei de Comert Romano-Germane.
In prezent, in Romania, reteaua Metro are 23 de magazine, Selgros - 12, Kaufland - 17, Plus - 34, Penny - 18, Artima - 16, Billa - 20, Profi - 26.

Piata de retail din Romania ar putea depasi valoarea de 100 miliarde euro, in 2010, daca rata de crestere medie anuala de peste 17 la suta va fi pastrata, potrivit unui studiu de piata al companiei de consultanta Deloitte Romania.

Cresterea este determinata in principal de expansiunea retelelor de supermarketuri, hipermarketuri si magazine cash&carry deja existente pe piata romaneasca (Carrefour, Metro, Selgros, Cora, Kaufland, Plus Discount, Penny Market, MiniMax Discount), de intrarea unora noi, precum Auchan sau Spar, dar si de strategiile de consolidare si extindere ale principalilor retaileri de electronice, IT&C si electrocasnice (Altex, Flamingo International si Domo).

Rutze a mai afirmat ca investitorii germani sunt foarte interesati si de domeniul constructiilor in Romania, insa deja au inceput sa se confrunte cu lipsa personalului calificat.

Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane a mai afirmat ca Romania se situeaza pe primul loc in Europa in ceea ce priveste ritmul de crestere a constructiilor de case cu suprafete mari (350-400 mp), cu toate ca numai doi la suta din populatie construieste astfel de case.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3132 ori