Cora, Real si Selgros creeaza 1.400 de locuri de munca din toamna

Luni, 17 August 2009, ora 12:17
5214 citiri
Cora, Real si Selgros creeaza 1.400 de locuri de munca din toamna

Finalizarea a doua mall-uri si a unui parc de retail in Capitala, in ultimele 3-4 luni din an, va crea circa 1.400 de locuri de munca, pe o piata cu aproape 20.000 de someri inregistrati in luna iulie.

Mall-urile Sun Plaza, Cotroceni Park si parcul de retail dezvoltat in vestul Bucurestiului de retailerii Selgros si Dedeman sunt ultimele proiecte comerciale ample care urmeaza sa se finalizeze in acest an in Bucuresti.

Cele mai multe locuri de munca in retailul alimentar vor fi create din toamna de Cora, in cadrul mall-ului Sun Plaza din Berceni, reteaua anuntand in medie 800 de angajari pentru fiecare unitate nou deschisa.

Din acestea, aproximativ 90 de joburi sunt pozitii manageriale. La randul sau, Real Hypermarket angajeaza 250-300 de oameni pentru magazinul din Cotroceni Park, iar unitatea Selgros Cash & Carry din Valea Cascadelor se va deschide in septembrie cu circa 300 de angajati.

"Tinand cont ca retailul modern inca se dezvolta, chiar daca nu toate proiectele anuntate vor fi duse la bun sfarsit in acest an, se poate spune ca retelele mari de magazine sunt cei mai mari angajatori in Bucuresti, cat si la nivel national", afirma Iuliana Badea, sales manager la Lugera & Makler, una din cele mai mari trei companii de recrutare de pe piata.

Iau angajati din HoReCa

Pozitiile deschise de specialisti, pentru care hipermarketurile gaseau anul trecut cu greu angajatii potriviti, strang si 140 de aplicatii online.

De exemplu, pentru un job de macelar in cadrul unui hipermarket Cora din Bucuresti au aplicat 143 de persoane in aproximativ doua saptamani pe site-ul de recrutare bestjobs.ro. "Pentru aproximativ 300 de locuri de munca nou-create odata cu deschiderea unui hipermarket se primesc, in medie, 2.000 de CV-uri.

Din discutiile pe care le-am avut cu retailerii reiese ca acum le e mult mai usor sa gaseasca oameni pentru deschiderile de magazine. Retailerii isi permit acum sa faca selectia candidatilor asa cum trebuie; de exemplu, pot alege intre candidati cu experienta si persoane fara experienta la costuri similare", spune Iuliana Badea.

Salariul oferit pentru bucatari, macelari sau alte pozitii similare de specialisti variaza intre 1.200 si 1.500 de lei in retelele de hipermarketuri din Bucuresti, potrivit managerului Lugera & Makler.

Ea precizeaza ca numarul mare de aplicatii pentru aceste pozitii se datoreaza faptului ca restaurantele si alte locatii din HoReCa au disponibilizat multi oameni de la inceputul anului, iar aceste persoane se orienteaza acum catre retail, chiar daca salariile oferite sunt mai mici.

5-6 CV-uri pentru un job de lucrator comercial

Salariul mediu al unui lucrator comercial in retailul alimentar local variaza intre 800-1.000 de lei, potrivit datelor din piata. In Capitala media este mai mare, de 900-1.200 de lei, iar la pachetul salarial se adauga lunar si bonuri de masa in valoare de circa 170 de lei.

Pentru o pozitie deschisa de lucrator comercial hipermarketurile primesc in prezent 5-6 CV-uri, potrivit estimarilor realizate de Lugera & Makler. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#someri, # mall, # hipermarket, # Cora, # retaileri , #stiri Selgros