Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Avicola Calarasi, firma care incearca sa supravietuiasca vanzand carne stricata

Avicola Calarasi, firma care incearca sa supravietuiasca vanzand carne stricata


Autoritatile au retras din magazine Selgros peste 13 tone de carne stricata care ar fi provenit de la Avicola Calarasi. Povestea pare sa aiba legatura cu evaziunea fiscala de 50 de milioane de euro in care sunt implicati un procuror si un senator.

Selgros a anuntat, miercuri, ca a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Calarasi, din cauza aspectului si calitatii necorespunzatoare, si a decis stoparea oricaror livrari viitoare de marfa pana la clarificarea situatiei.

O cantitate de aproximativ 7.352 kg de carne a fost retrasa de la comercializare din magazinele din Bucuresti. Alte 6,2 tone au fost retrase de pe piata din magazinele din Brasov.

Nu este prima data cand retailerul primeste carne stricata de la Avicola Calarasi. In luna septembrie, Selgros a refuzat in mai multe magazine livrari de la furnizorul Avicola Calarasi din cauza aspectului si calitatii necorespunzatoare.

In data de 11 septembrie 2013, magazinul Selgros din Braila a trimis direct la distrugere o cantitate importanta de carne de pasare de la Avicola Calarasi.

O firma cu un picior in prapastie a scos la vanzare 13 tone de carne stricata

Potrivit unor rapoarte Risco, compania se afla intr-o situatie financiara instabila.Nivelul profitabilitatii operationale si nete, precum si situatia datoriilor curente nete se afla intr-o zona care indica riscuri ridicate. Este probabil ca in perioada urmatoare aceasta firma se va confrunta cu dificultati in asigurarea lichiditatilor necesare pentru a-si desfasura activitatea in conditii optime.

Compania a raportat pierderi in ultimii trei ani. Spre exemplu, in 2012 raportat la o cifra de afaceri de 103 milioane de lei (23,3 milioane de euro) si pierderi de 9,3 milioane de lei (2,1 milioane de euro). In primele sase luni ale anului, compania a raportat o cifra de afaceri de 50 de milioane de lei (11,4 milioane de euro) si o pierdere de 11 milioane de lei (2,5 milioane de euro). Firma are in prezent 364 de angajati.

Ce legatura exista intre puii stricati si cea mai mare frauda din domeniul alimentar

O parte din carnea care a fost returnata de hipermarket a fost reambalata si revanduta la solicitarea lui Orlando Daher, unul dintre inculpatii din dosarul de evaziune fiscala de 50 de milioane de euro in care sunt implicati si un procuror si un senator.

El i-a cerut adminstratorului unei firme care presta servicii catre SC Avicola Calarasi SA sa il ajute sa gaseasca o solutie prin care se pot reambala cantitati de pui, fara ca activitatea sa fie supravegheata sau verificata de persoane specializate, respectiv de medici veterinari.

O situatie similiara a fost identificata de procurori la data 17 septembrie, in legatura cu livrari de produse ale SC Avicola Calarasi SA catre SC Avicola Crevedia si SC Avicola Buzau, cand Daher Orlando i-a cerut unui medic veterinar, angajat al SC Avicola Calarasi, sa ascunda medicilor veterinari ai DSVSA Buzau aspectul legat de infestarea carnii de pasare cu salmonella, singurii pe care urma sa-i instiinteze fiind persoanele din abatoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3786 ori