Vladescu: vom reduce tot ceea ce poate fi redus

Marti, 23 Februarie 2010, ora 19:03
1492 citiri
Vladescu: vom reduce tot ceea ce poate fi redus

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti, la finalul unei intalniri cu senatorii PDL, ca in urma solicitarii premierului, se va analiza reducerea numarului de taxe parafiscale, el precizand ca se va reduce tot ceea ce poate fi redus.

"Nu va pot spune despre ce taxe este vorba, premierul ne-a rugat sa continuam reducerea numarului de taxe parafiscale si in functie de rezultatele analizei vom reduce tot ceea ce poate fi redus. Nu sunt un sustinator al parafiscalitatii", a spus Vladescu, la Senat.

El a precizat ca a discutat timp de aproximativ patru ore cu grupul parlamentar PDL din Senat despre buget, legea responsabilitatii fiscale, sustinerea autoritatilor locale.

"Am explicat ceea ce am facut pana acum, ce intentionam sa facem, ce am dori sa facem dar nu putem, pentru ca nu avem spatiu fiscal", a spus Vladescu.

Intrebat ce anume nu poate realiza Guvernul din cauza spatiului fiscal, ministrul Finantelor a precizat ca este vorba de autostrazi, spitale, sustinerea agriculturii, acestea fiind doar cateva elemente dintr-o lista mai lunga.

Vladescu a mai spus ca niciun senator nu i-a reprosat declaratia privind impozitarea pensiilor, singurul repros care i s-a facut fiind acela ca nu exista o sustinere suficienta pentru agentii economici in conditii de criza.

"Am recunoscut acest lucru datorita faptului ca nu avem disponibilitatile financiare care ar fi necesare, nu putem sa dam subventii, dar din punctul meu de vedere s-au facut foarte multe in acest an, ultimele doua luni, pentru sustinerea agentilor economici", a explicat Vladescu.

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor Finantelor si Economiei sa urgenteze procedurile de elaborare a mecanismului prin care tinerii care infiinteaza firme sa beneficieze de facilitati, solicitand totodata ca procesul de reducere a numarului de taxe parafiscale sa fie continuat si in acest an.

Solicitarea a fost adresata in sedinta de marti a Guvernului. Facilitatile vor fi introduse printr-un proiect de lege privind acordarea de facilitati pentru tinerii care infiinteaza firme si pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial. 

#vladescu, #finante, #taxe parafiscale, #reduceri , #stiri Sebastian Vladescu