Vladescu: sistemul financiar este cinic nu uman

Marti, 13 Iulie 2010, ora 09:47
1402 citiri
Vladescu: sistemul financiar este cinic nu uman

In opinia Ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, sistemul financiar este unul cinic, nu uman, si drept urmare, toti cetatenii trebuie sa isi plateasca taxele. Acestea vor fi folosite in beneficiul contribuabilului, sustine Vladescu, care considera ca taxele nu sunt nici ale ministrului si nici ale politicianului.

"Sistemul fiscal este cinic, nu uman, iar cetatenii sunt contribuabili. Exista insa si urmatorul pas, care pana acum nu s-a facut in Romania, in sensul ca taxele platite de cetateni nu sunt ale ministrului sau ale politicianului si trebuie folosite in beneficiul contribuabilului. Trebuie ca in distribuirea fondurilor publice sa existe cat mai putine fisuri si cat mai multa eficienta", a declarat Sebastian Vladescu, citat de Ziarul Financiar.

Ministrul de finante sustine ca lucreaza la un nou sistem fiscal, care se bazeaza pe impozitarea progresiva a tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor.

Vladescu este de acord cu presedintele Traian Basescu care a declarat ca TVA trebuie coborat inapoi la 19%, iar pensiile trebuie impozitate, indiferent de valoarea acestora.

Printre prevederile sistemului fiscal propus de Vladescu se afla impozitarea progresiva a veniturilor, globalizarea veniturilor in sistem de deduceri in principal pentru pensii private si asigurari de sanatate private.

De asemenea, Vladescu sugereaza aplicarea unei reduceri la impozitul pe profit si la impozitul pe dividende, astfel incat acesta sa fie de 15%, fata de 16% cat este in prezent, impozitarea solida a proprietatilor pe baza reevaluarii valoarii impozabile.

In plus, sistemul fiscal propus de Vladescu mai cuprinde impozit forfetar pentru activitatile care sunt greu de evaluat pe baza de bilant contabilprecum si legislatie privind impozitarea "averii vizibile", care sa asigure instrumente de taxare a discrepantei dintre veniturile declarate si valoarea bunurilor/proprietatilor detinute de un contribuabil.

Ce valoare a atins pensia medie lunară în România, în primul trimestru din 2024
Ce valoare a atins pensia medie lunară în România, în primul trimestru din 2024
Pensia medie lunară în România a atins valoarea de 2.418 lei, în primul trimestru al anului 2024. Aceasta reprezintă o creștere de 13,8% față de trimestrul precedent. Creștere de...
#buget, #impozit, #pensii, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0007

1 USD = 4.6403 RON

0.0047
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  4. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  7. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  8. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  9. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO