Vladescu, sigur ca FMI ne da banii

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 22:15
1202 citiri
Vladescu, sigur ca FMI ne da banii

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, joi, dupa adoptarea bugetului in Parlament, ca FMI urmeaza sa evalueze indeplinirea conditionalitatilor din acordul stand-by si ca este convins ca institutia va elibera urmatoarea transa din imprumut.

"FMI vine si evalueaza indeplinirea conditionalitatilor care trebuiau indeplinite pentru eliberarea transei urmatoare. Sunt convins ca vor constata ca sunt indeplinite si vom primi urmatoarea transa si, ulterior, pe cea de la Comisia Europeana.

Romania are in derulare un program de finantare externa de 20 de miliarde de euro, coordonat de FMI, la care participa Comisia Europeana, Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Europeana pentru Investitii.

FMI a virat Romaniei, anul trecut, echivalentul a circa 6,85 miliarde euro, reprezentand primele doua transe din finantarea prevazuta in acordul stand-by aprobat in luna mai 2009, de aproape 13 miliarde euro.

Transa a treia, de 1,5 miliarde euro, era programata pentru luna decembrie a anului trecut, dar evaluarea de care este conditionata deblocarea fondurilor a fost amanata, in lipsa unui Guvern.

Cea de-a patra transa, de 820 milioane euro, este planificata pentru martie 2010, dar ar putea fi devansata.

FMI a anuntat ca nu va finaliza evaluarea si nu va vira urmatoarele transe din imprumut fara un buget pe 2010. Urmatoarea transa de la Comisia Europeana este de un miliard de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sebastian vladescu, #fmi, #imprumut, #criza, #finante , #stiri Sebastian Vladescu