Vladescu: o varianta cu impozit diferentiat ar fi reglat mai mult deficientele

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 02:17
1258 citiri
Vladescu: o varianta cu impozit diferentiat ar fi reglat mai mult deficientele

Impozitarea diferentiata a tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor, ar fi reglat mai mult din deficientele bugetare, dar aceasta masura nu se poate aplica concomitent cu reducerea salariilor intrucat ar afecta persoanele cu venituri ridicate, considera ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, potrivit Mediafax.

"Personal, cred ca o varianta cu impozit diferentiat care sa se aplice tuturor tipurilor de venituri, deci inclusiv pensiilor, ar fi fost o varianta care regla ceva mai mult din deficientele sistemului nostru bugetar si fiscal in acest moment.

Din pacate, in momentul cand reduci salariile cu 25%, e greu sa vii cu cote diferentiate de taxare pe partea superioara a veniturilor, pentru ca in acel moment unii oameni ar fi riscat sa piarda 50% din venituri", a spus Vladescu la Antena 3.

El a confirmat ca varianta in care se introducea impozitul diferentiat si se stabilea impozitul pe profit la 10% a fost discutata, la fel ca ale 15 scenarii. "Guvernul a decis in acest moment ca majorarea TVA este optiunea pe care o vom implementa.

Aceasta este optiunea cu care mergem inainte", a spus Vladescu. Pe de alta parte, intrebat ce se va intampla in continuare si daca vor mai fi necesare alte masuri, Vladescu a reiterat ca predictibilitatea este in momentul de fata mult mai grea.

"Toata lumea spune ca ministrul Finantelor nu ar trebui sa spuna vreodata "nu stiu". Incepand de alaltaieri, acest ministru al Finantelor spune ca va fi foarte greu sa stim ce se va intampla in perioada urmatoare", a continuat Vladescu.

El a mentionat ca nu poate spune ca este dezamagit de justitie sau de presa sau de institutia Parlamentului, intrucat aceste institutii trebuie sa functioneze. "Sunt dezamagit de ceea ce se intampla in Romania. Punct", a incheiat ministrul Finantelor Publice. 

#vladescu, #impozit diferentiat, #deficiente bugetare , #stiri Sebastian Vladescu