Vladescu: Nu Ministerul Finantelor va scoate Romania din criza, ci poporul

Joi, 11 Februarie 2010, ora 13:22
1079 citiri
Vladescu: Nu Ministerul Finantelor va scoate Romania din criza, ci poporul

"Niciodata, Ministrul Finantelor nu va scoate Romania din criza. Poporul roman, cetateanul roman este cel care, sub conducerea si suportul nostru, va face ca Romania sa iasa din criza", a declarat, joi, noul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, asigurandu-i pe romani de "suportul maxim" al guvernantilor.

Surprinzatoarea afirmatie a fost facuta in deschiderea primei conferinte de presa tinuta de Vladescu de la preluarea mandatului sau.


Acesta a facut cateva remarci la adresa modului dramatic in care economia romaneasca este prezentata in mass-media si le-a propus jurnalistilor intalniri periodice si o mai buna colaborare decat cu predecesorul sau, Gheorghe Pogea.

"Am avut o perioada lunga de timp de crestere constanta, de optimism(...)La nivelul unor grupuri de populatie au fost excese de consum, iar acum trebuie sa ne ajustam iar ajustarea e grea(...)Trecem de la o faza de optimism exagerat si nefundamentat de rationalitate la o faza de pesimism exagerat", a declarat Vladescu criticand titlurile din presa, de genul "Romania neagra", "dezastru, prapad in economie".

"Romania nu se duce de rapa, in Romania nu este prapad. Poate in economie nu este primavara pe care ne-am dori-o, e o iarna prin care vom trece, dar mladitele primaverii vor rasari", si-a exprimat Vladescu foarte plastic convingerile.

In opinia ministrului de Finante, Romania este o tara stabila care doreste sa recupereze ramanerile in urma iar pentru asta "ne propunem sa mentinem echilibrul macroeconomic, sa reconstruim o baza de crestere si sa redam romanilor increderea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#crestere, #criza, #economie, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu