Vladescu: nu exista speranta pentru cresterea economica in viitorul apropiat

Joi, 27 Mai 2010, ora 12:12
1019 citiri
Vladescu: nu exista speranta pentru cresterea economica in viitorul apropiat

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat miercuri ca nu exista speranta pentru reluarea cresterii economice in viitorul apropiat, avertizand ca "peste trei luni, sase luni sau un an ar putea fi mai rau" decat in prezent.

"Contextul macroeconomic il tot descriem, insa este mai dificil decat ne inchipuiam acum un an, sase luni, trei luni. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este ca nu exista, in acest moment, semne ca peste trei luni, sase luni, un an ar putea fi mai bine. Ar putea fi mai rau", a spus Vladescu, la o conferinta privind finantarea europeana, organizata de Bursa.

Ministrul Finantelor a mai afirmat ca evolutiile economice de la nivel global au stat la baza "deciziilor extrem de dificile si costisitoare din punct de vedere uman si politic" pe care guvernul este nevoit sa le ia.

"Unii incearca sa exprime o oarecare speranta. Finalmente, insa, cifrele statistice ne arata ca aceasta speranta nu este sustinuta in realitate", a conchis Vladescu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, declara saptamana trecuta, intr-un interviu, ca in trimestrul doi vom avea posibilitatea reluarii cresterii economice la nivel national.

Videanu a precizat ca energia, gazul si productia industriala reprezinta cele trei domenii importante care participa la reluarea cresterii economice.

Romania a inregistrat in primul trimestru din 2010 una dintre cele mai severe contractiii economice anuale din UE, o situatie mai grava fiind doar in Letonia, Bulgaria si Lituania, potrivit estimarii preliminare publicate in 12 mai de Eurostat.

Tara noastra nu a reusit sa iasa din recesiune in primul trimestru din 2010, iar situatia economica s-a inrautatit semnificativ fata de aceeasi perioada a anului trecut, produsul intern brut (PIB) inregistrand o scadere de 2,5%.

Situatia economica a tarii s-a inrautatit si fata de trimestrul IV din 2009, in datele raportate de biroul european de statistica, cu o scadere de 0,3%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere, #economica, #recesiune, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu