Vladescu: Nu exista propunerea de crestere a TVA la 25%!

Marti, 04 Mai 2010, ora 16:41
1074 citiri
Vladescu: Nu exista propunerea de crestere a TVA la 25%!

Guvernul si misiunea FMI discuta mai multe variante, inclusiv posibile majorari de taxe, dar nu exista o propunere privind cresterea TVA de la 19% la 25%, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, precizeaza Mediafax.

"Se discuta mai multe variante. S-au discutat si ieri si alaltaieri", a afirmat Vladescu intrebat daca FMI a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA la 25%. 

El a negat insa ca ar fi fost propusa cresterea TVA de la 19% la 25%.

Surse guvernamentale au declarat pentru Gandul ca Fondul propune o cota unica in urcare de la 16% la 20% si o TVA de 24%. 

"Reprezentantii FMI sunt foarte inflexibili si nu vor sa accepte nicio alta solutie pentru scaderea deficitului. Nu mai au incredere in nicio alta masura care le-a fost propusa la negocieri. Vor sa creasca si cota unica si TVA incepand de maine, nu de anul viitor", au spus sursele citate, potrivit "Gandul".

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#taxe, #tva, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu