Vladescu nu a fost convins de solutiiile sindicatelor

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 00:41
1010 citiri
Vladescu nu a fost convins de solutiiile sindicatelor

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti seara la Realitatea TV, ca niciuna dintre solutiile propuse de sindicate si patronate nu ar duce la impulsionarea economiei, potrivit Newsin.

"Le-am analizat propunerile si din analiza lor nu am constatat sa existe cu adevarat un impuls pentru economie", a spus Vladescu.

In ceea ce priveste reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, Vladescu a precizat ca masurile se regasesc in scrisoarea de intentie convenita cu FMI si ca nu a fost luata nicio decizie in ceea ce priveste anularea acestora.

"In conditiile actuale este foarte greu sa discutam despre reducerea pensiilor de la 700 de lei la 600 de lei, dar intre a plati pensia redusa si a nu mai putea plati peste doua-trei luni, prefer sa va spun ca luam in calcul prima varianta.

De la 1 ianuarie 2011 vom avea un alt sistem de pensii si tot ce vom avea la dispozitie se va regasi in cresterea pensiilor", a spus Vladescu.

Ministrul Finantelor nu a garantat insa ca pensiile vor creste incepand cu 1 ianuarie 2011 dupa ce acestea vor fi reduse de la 1 iunie cu 15%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladescu, #solutii, #sindicate, #patronate , #stiri Sebastian Vladescu