Vladescu, despre salariile mici de la Finante: Eu sunt de vina

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 09:46
1604 citiri
Vladescu, despre salariile mici de la Finante: Eu sunt de vina

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu a afirmat ca angajatii ministerului nu au avut probleme cu salariile cat timp a fost el ministru si nici nu ar fi aparut aceasta situatie daca el ramanea in functie, transmite Mediafax.

Vladescu a adaugat ca el este singurul vinovat ca nu a reusit sa convinga nici pe presedintele Traian Basescu si nici opinia publica de necesitatea stimulentelor din salariile de la Finante.

"Atat timp cat Sebastian Vladescu a fost ministrul Finantelor aceasta problema nu a existat si nu ar fi existat. E vina mea ca nu am reusit sa va explic nici dumneavoastra si nici presedintelui Traian Basescu", a declarat Vladescu la Antena 3.

Fostul ministru a explicat ca stimulentele ar fi trebuit incluse in salariile de la Finante, dar nimeni nu a avut curaj sa majoreze salariile. Mai mult, Vladescu sustine ca tot scandalul stimulentelor a fost pornit de presa si din cauza criticilor din media, stimulentele nu au mai fost incluse in Legea salarizarii.

"In presa s-a facut o mare zarva. O data pe luna sau la doua luni cineva, intr-un ziar sau pe un post de televiziune, se trezea sa vorbeasca despre ele (stimulente, n.red.). Presa conteaza si a influentat lumea politica care a reactionat. E un rau continuu care s-a perpetuat.

Nu s-a modificat legea pentru ca insemna o majorare de salariu si nimeni nu voia sa si-o asume. Aceste stimulente trebuiau incluse in salarii. In niciun caz nu ramanea ministerul Finantelor cu salariul de baza, care e cel mai mic din sistemul bugetar", a adaugat acesta.

Vladescu a mai spus ca situatia din Finante a fost rezolvata si ca toti angajatii ministerului vor primi intr-un fel o parte din stimulente. De asemenea, unii vor primi si bonusuri mai mari pentru performante deosebite.

"Va exista un salariu de baza care va contine si o cota de stimulente si va exista o cota de 5-10 % care vor primi stimulente pentru performanta", a mai explicat el la Antena 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladescu, #salarii, #legea, #salarizarii, #finante, #angajati , #stiri Sebastian Vladescu