Vladescu: cresterea impozitelor pe terenurile agricole, la inceputul lui 2011

Joi, 19 August 2010, ora 23:39
1308 citiri
Vladescu: cresterea impozitelor pe terenurile agricole, la inceputul lui 2011

Cresterea impozitelor pe terenurile agricole va trebui decisa inainte de constructia bugetului pentru anul viitor si aplicata chiar de la inceputul lui 2011, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. 

"Terenurile agricole sunt impozitate. Exista un impozit dar vreau sa-l facem consistent. Decizia de majorare trebuie adoptata in perioada urmatoare, adica inainte de constructia bugetului pentru anul viitor", a explicat Vladescu.

Seful Finantelor nu a vorbit insa despre suprataxarea terenurilor agricole nelucrate.

La finele saptamanii trecute, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat agentiei MEDIAFAX ca sustine impozitarea suplimentara a terenurilor agricole nelucrate, dar ca aceasta masura este una cu implicatii policitice, iar o decizie va fi luata doar in coalitie.

"Impozitarea suplimentara a terenurilor agricole nelucrate este la stadiul de discutii.

Am discutat-o informal atat la noi in minister, cat si cu Ministerul Finantelor. Fiind o masura de impozitare, nu poate fi propusa de noi ca proiect de act normativ, ci de catre Ministerul Finantelor", a spus Dumitru.

Proprietarii de terenuri arabile situate in extravilan platesc un impozit anual cuprins intre 36 de lei si 43 lei pe hectar, banii ajungand la bugetele locale. 

#impozit, #agricol, #terenuri, #crestere, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu