Vladescu confirma masurile anuntate de Presedinte

Sambata, 08 Mai 2010, ora 02:16
1160 citiri
Vladescu confirma masurile anuntate de Presedinte

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat vineri seara, dupa o noua runda de negocieri cu misiunea FMI, ca nu vor fi adoptate masuri aditionale celor anuntate joi de catre presedintele Traian Basescu, informeaza Mediafax.

"Este un deficit suplimentar de circa 3% din PIB, deci ne ajustam cu circa 3%" a spus Vadescu, intrebat care va fi impactul masurilor anuntate ca pondere in PIB.

El a spus ca deocamdata nu se stie daca tinta de deficit bugetar va fi de 6,7% din PIB, acest subiect fiind inca in discutie. Vladescu a mentionat ca impactul masurilor anuntate de catre seful statului a fost discutat anterior, cand au fost analizate mai multe variante.

El a precizat ca aceasta varianta este definiva, fiind luata decizia politica. "In acest moment, lucram la partea tehnica, la masurile structurale, la ceea ce cuprinde de obicei o scrisoare de intentie", a mai afirmat ministrul Finantelor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi , ca pensiile vor scadea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, si vor fi reduse "masiv subventiile", banii urmand sa fie alocati tintit "catre cei care au nevoie de sprijin financiar".

Seful statului a mentionat si ca ajutorul de somaj va scadea cu 15%. Basescu a vorbit si despre "evaziunea" din agricultura, criticand faptul ca, in ultimii zece ani, statul a acordat subventii agricole "de 30 de miliarde" si a avut incasari de "400 de milioane", dar si faptul ca se acorda subventii pentru terenurile nelucrate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#vladescu, #scadere, #salarii, #bugetari, #pensii, #basescu , #stiri Sebastian Vladescu