Vladescu: Capacitatea Romaniei de a face investitii va fi limitata multa vreme de acum incolo

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 12:06
1360 citiri
Vladescu: Capacitatea Romaniei de a face investitii va fi limitata multa vreme de acum incolo

Romania va fi limitata "multa vreme de acum incolo" in ceea ce priveste investitiile publice, in conditiile in care anul acesta dispune de fonduri reduse, iar Ministerul Finantelor este preocupat in primul rand de plata salariilor si pensiilor, a spus joi ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, potrivit NewsIn.

"Multa vreme de acum incolo vom fi limitati in ce priveste investitiile, sa investim cat am avea nevoie. Grija mea principala este cum sa gasim solutii pentru disponibilizarea resurselor catre investitii, atat timp cat ne-am angajat sa avem aceste cheltuieli cu pensiile si salariile, iar fondurile sunt limitate", a afirmat Vladescu.

Ministrul a mentionat insa ca, in opinia sa, amendamentele aduse la bugetul de stat ce presupun reparatii ale scolilor, bisericilor sau drumurilor nationale il bucura, pentru ca arata ca "fiecare parlamentar se uita la colegiul sau", insa pe de alta parte "grija parlamentarilor ma ingrijoreaza".

"Fiecare amendament are sens. Fiecare scoala, drum sau biserica ar trebui facuta, insa daca facem suma acestor amendamente, am constata ca vorbim de miliarde de euro care ar trebui cheltuite numai ca sa ne carpim pe ici pe colo, fara sa facem lucruri mari", a comentat Vladescu.

El a subliniat, de asemenea, ca in privinta amendamentelor care presupun cheltuieli suplimentare de la bugetul de stat "ramanem pe pozitii".

Pe parcursul discutiilor purtate in Parlament pe tema bugetului de stat, atat in comisii cat si in plen, Ministerul Finantelor s-a opus tuturor amendamentelor care presupuneau cheltuieli suplimentare de la buget, precum si celor care ar fi putut periclita veniturile statului.

Autoritatile romane s-au angajat in fata FMI si Comisiei Europene sa limiteze deficitul bugetar la 5,9% din PIB in acest an, de la 7,3% in 2009.

In privinta disponibilizarilor din sectorul bugetar, Vladescu a precizat ca grija lui principala este sa gaseasca modalitati de creare a locurilor de munca.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#vladescu, # investitii, # cheltuieli, # amendamente , #stiri Sebastian Vladescu