Vladescu anunta restructurari in sectorul bugetar

Duminica, 02 Mai 2010, ora 23:13
2623 citiri
Vladescu anunta restructurari in sectorul bugetar

Guvernul va restructura in acest an oricate posturi va fi necesar pentru ca sistemul sa functioneze eficient, iar concedierile vor continua pana se va atinge un echilibru intre ajustarea din sectorul public si cea din sectorul privat, potrivit ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, informeaza Mediafax.

"Vom restructura cate posturi va fi necesar pentru ca sistemul sa functioneze eficient. Nu-mi este frica sa anunt un numar de posturi. A anunta o concediere nu este placut, ca sa spun asa... Este evident ca in Romania, pe timp de criza, foarte multe locuri de munca au fost si sunt puse sub semnul intrebarii.

Este evident ca acest lucru se intampla in acest moment si in sectorul bugetar", a declarat, duminica, Vladescu in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Ministrul Finantelor a adaugat ca, in prezent, nu exista o cifra a concedierilor, Guvernul avand doar obiectivul bugetat de reducere a cheltuielilor de personal in 2010 fata de 2009.

El a mentionat ca, fata de 2009, sectorul bugetar s-a redus cu 36.000 de angajati in acest an, dar a precizat ca inca nu s-a atins un echilibru intre aceasta ajustare si cea din sectorul privat.

"Din pacate, restructurarea solida, majora pe care sectorul privat a suferit-o in 2009 si o continua partial si in 2010 nu a fost urmata de o restructurare suficient de solida si la nivelul sectorului public. Ea va continua in acest an si la un moment dat va exista un echilibru intre cele doua ajustari, pentru ca acel echilibru este absolut necesar", a mai spus Vladescu.

Secretarul de de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina a declarat, in luna aprilie, ca numarul de posturi ocupate din sectorul public a scazut cu 36.404 in perioada decembrie 2008-februarie 2010, de la 1.398.867 la 1.362.463 posturi efectiv ocupate. 

#bugetar, #restructurari, #sebastian, #sectorul, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu