Vladescu: anumite sectoare sunt competitive doar prin evaziune

Luni, 31 Mai 2010, ora 16:30
1067 citiri
Vladescu: anumite sectoare sunt competitive doar prin evaziune

Combaterea evaziunii in domeniul muncii ar putea releva ca unele sectoare nu sunt competitive si nu pot rezista pe piata, apreciaza ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"In anumite sectoare, cu salariile ajustate in sus s-ar putea sa vedem ca nu suntem competitivi. (...)

In zona educatiei impotriva evaziunii va trebui sa incepem sa fim foarte activi pe piata muncii, sa le explicam angajatilor ca unele conditii ale angajatorilor nu trebuie acceptate si este bine sa platesti contributii", a spus Vladescu.

El considera ca nivelul redus de competitivitate al economiei romanesti a facut ca ingrijorarile fata de situatia din Romania sa fie mai mari si sa impuna ajustari.

"Avem un nivel de competitivtate redus. Este un ansamblu care ar trebui reglat si niciodata nu a fost. Am amanat decizii sau am luat decizii eronate. Este al 11-lea ceas si jumatate, iar criza interna si cea externa ne obliga sa luam masuri", a spus Vladescu.

El a reiterat ca fara consumatori nu exista evaziune, aratand ca o buna parte din ceea ce se consuma nu doar de catre patura larga saraca ci si de cei cu venituri peste medie nu aduce TVA la buget.

In opinia lui Vladescu, combaterea evaziunii va avea succes daca se promoveaza actiuni la nivelul oamenilor.

"Trebuie sa incepem o actiune dura din partea organelor statului catre cei din interiorul organelor. E nevoie de o schimbare de atitudine si probabil si de o schimbare de oameni, consistenta.

Cateodata pe mine ma dezarmeaza cat de multe lucruri ar trebui facute foarte repede in Romania pentru a deveni o tara europeana. Au fost amanate si acum sunt poate prea dureroase pentru cetateni", a mai spus Vladescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#vladescu, #combatere, #evaziune, #fiscala , #stiri Sebastian Vladescu