TVA nu scade in urmatorii 3 ani

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 23:48
1145 citiri
TVA nu scade in urmatorii 3 ani

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu apreciaza ca TVA nu va putea fi redusa, cel putin in urmatorii trei ani, indiferent cine va guverna, iar singura modalitate pentru a diminua nivelul actual de 24% este introducerea unui sistem cu cote progresive, discutia fiind insa exclusa politic, potrivit Mediafax.

"Parerea mea e ca nu. Cel putin la un nivel de asteptare rezonabila de ordinul anilor nu. Nu stiu sa fac prognoze peste cinci ani sau 10 ani. Eu nu cred ca, indiferent cine va guverna Romania in urmatorii trei ani, va putea sa reduca TVA", a spus Vladescu, intrebat daca TVA va reveni vredata la 19%, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Potrivit lui Vladescu, calculele arata ca un sistem cu cote progresive ar putea sa compenseze o parte din majorarea TVA.

"In acest moment discutia despre cotele progresive este exclusa politic", a aratat Vladescu. Totodata, el considera ca o reducere a cotei unice de impozitare de la nivelul actual de 16% nu ar putea sustine stabilitatea sistemului fiscal.

TVA a fost majorata la 1 iulie de la 19% la 24%, ca masura compensatorie dupa ce Curtea Constitutionala a respins reducerea pensiilor cu 15%, ca parte a unui pachet mai mare de initiative fiscale pentru a reduce deficitul bugetar in limita stabilita cu FMI.

Vladescu a fost remaniat la inceputul lunii septembrie, alaturi de alti cinci ministri. 

#vladescu, #ministru, #finante, #tva , #stiri Sebastian Vladescu