Termoelectrica a avut pierderi nete de peste 106,3 milioane lei

Marti, 12 August 2008, ora 14:49
1490 citiri
Termoelectrica a avut pierderi nete de peste 106,3 milioane lei

Termoelectrica a inregistrat pierderi nete mai mari de 106,3 milioane lei in primul semestru al acestui an, pe langa datoriile acumulate de peste 400 milioane euro, a declarat marti pentru NewsIn directorul general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu. "In primul semestru din 2008, Termoelectrica a inregistrat o pierdere neta de 106,3 milioane lei, din cauza penalizarilor la datoriile acumulate. Acestea sunt, pe langa datoriile istorice de aproximativ 400 milioane euro, datorii care genereaza penalizari si mananca orice profit. Cred ca aceste penalizari pot fi chiar mai mari decat datoriile propriu-zise", a declarat marti pentru NewsIn Ioan Ungureanu.


De asemenea, potrivit acestuia, cifra de afaceri a companiei in primele sase luni ale anului a fost de 270,9 milioane lei, in timp ce veniturile Termoelectrica in aceeasi perioada au fost de 300,1 milioane lei. Cheltuielile inregistrate de companie in perioada studiata au fost de 405,8 milioane lei, potrivit datelor companiei prezentate NewsIn.


Termoelectrica a avut in 2007 un profit net de 705,4 milioane lei si o cifra de afaceri de 673,7 milioane lei. Totodata, compania a inregistrat anul trecut venituri de 2,18 miliarde lei si cheltuieli ce se ridicau la 1,47 miliarde lei, potrivit datelor companiei.


Producatorul Termoelectrica acumulase pana in anul 2007 datorii catre bugetul de stat si furnizorii de materii prime de 1,2 miliarde euro. Pana la sfarsitul lunii iulie, trei sferturi din aceste datorii fusesera sterse si de atunci nu a mai fost sters nimic, a adaugat Ioan Ungureanu.


Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii decembrie 2006, o ordonanta pentru stergerea datoriilor pentru 34 de societati, printre care se afla si Termoelectrica. Cele 34 de societati aveau datorii cumulate de doua miliarde euro, potrivit estimarilor ministrului finantelor la acea vreme, Sebastian Vladescu. Termoelectrica detinea jumatate din totalul acestor datorii, de 1,2 miliarde euro. In plus, Ministerul Economiei a mai initiat atunci un act normativ pentru aceasta societate de stat, prin care intentioneaza sa stearga si alte datorii, in vederea restructurarii.


Termoelectrica este producatorul de energie electrica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...