Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Taxele nu se vor modifica in acest an, promite ministrul Finantelor

Taxele nu se vor modifica in acest an, promite ministrul Finantelor
Nivelul de taxare in Romania nu va suferi modificari in 2006, a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu.''Nivelul taxelor pe venit si profit in Romania este dintre cele mai cazute din Europa, iar acest nivel al taxelor determina mutatii de industrii catre Romania. Cred ca este exagerat sa spunem ca nivelul de taxare este mare'', a aratat Vladescu.
Acesta a explicat ca in privinta nivelului de taxare pe ansamblu a muncii, incepand din 2005 e existat o reducere si se urmareste reducerea pana in 2008.

''Credem ca nivelul la care angajatul roman este taxat este la nivelul din zona medie europeana. Romania este un stat care isi asuma foarte multe servicii sociale, de la pensii, sanatate, ordine publica, aparare, educatie, zone care trebuie sa fie finantate si pentru care un roman plateste si primeste servicii in schimb'', a explicat Sebastian Vladescu.

Ministrul finatelor publice, Sebastian Vladescu, vrea mai multa implicare din partea Garzii Finaciare in lupta anticorutie. Seful finantelor i-a indemnat pe comisarii Garzii sa nu ii ocoleasca pe marii evazionisti si le-a pus in vedere sa rupa acordurile cu cei care incalca legea.

Vladescu s-a aratat multumit de activitatea Garzii Financiare din 2005 si le-a spus comisarilor ca doreste ca in Romania Fiscul sa fie la fel de respectat ca in Statele Unite.

Sebastian Vladescu le-a spus comisarilor ca nu vor primi laude de la contribuabili pentru ca vor fi mai buni aparatori ai legii, dar isi doreste ca fiscul sa fie o institutie respectata in Romania.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat ca de anul viitor, in Romania vor intra miliarde de euro a caror utilizare trebuie verificata de institutiile statului.

Vladescu i-a avertizat pe comisarii Garzii Financiare ca are informatii cu privire la faptul ca de multe ori exista complicitati intre controlori si controlati.

El a mentionat ca lupta impotriva coruptiei este 'una din prioritatile Guvernului'. In privinta fondurilor structurale, acestea vor intra in Romania, incepand din 2007, de ordinul miliardelor, iar ministrul considera ca ele trebuie distribuite 'in cel mai curat mod posibil'.

'Este esential sa absorbim cat mai mult si pe canale curate cat mai multi bani. Este o problema a imaginii Romaniei in lume', a precizat Vladescu.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 598 ori