Septimiu Stoica: Este dificil si putin probabil ca Fondul Proprietatea sa mai fie listat in 2009

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 12:01
1132 citiri
Septimiu Stoica: Este dificil si putin probabil ca Fondul Proprietatea sa mai fie listat in 2009

Listarea Fondului Proprietatea in 2009 este dificila si putin probabila, dupa ce comisia de selectie a amanat prea mult numirea unui administrator pentru Fond, a declarat presedintele Bursei Romane de Marfuri, Septimiu Stoica.

"Ar fi foarte bine ca Fondul Proprietatea sa fie listat cat mai repede la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), insa este dificil, chiar foarte putin probabil, ca aceasta sa se mai petreaca in 2009. Viitorul administrator are nevoie de timp ca sa pregateasca listarea pe bursa a unui fond cu active de aproximativ 4 miliarde euro", a spus Septimiu Stoica.

Reprezentantii Fondului Proprietatea estimau, la sfarsitul lui 2008, ca Fondul va fi listat la BVB cel tarziu in septembrie 2009, in timp ce Sebastian Vladescu, fostul presedine al comisei pentru selectia administratorului FP, declara ca "Fondul va avea un administrator pana la sfarstiul lunii martie 2009" Comisia de selectie a suspendat saptamana trecuta selectarea administratorului Fondului, pana pe 4 martie 2009. In aceasta perioada, comisia va stabili cu guvernul toate sarcinile si detaliile contractului care urmeaza sa fie incheiat cu administratorul de fond.

Tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea sunt inghetate din noiembrie-decembrie 2008 si nu exista cumparatori care sa ofere peste 10-15% din valoarea nominala a unei actiuni la Fond, au declarat, pentru NewsIn, dealeri din piata. Pe 11 februarie urma sa se incheie prima faza a procesului de selectie, in urma careia ramaneau in competitie cel mult cinci potentiali administratori. In perioada urmatoare, comisia de selectie va purta discutii cu fiecare dintre cei opt potentiali administratori care au depus oferte. Pe 22 ianuarie au fost depuse opt oferte pentru administrarea Fondului Proprietatea, de la Aviva Investors Global Services, BlackRock, Credit Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton Investments, ING Invest Management, Morgan Stanley si Julius Baer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii, # actiuni, # contract , #stiri Sebastian Vladescu