Romania, pregatita pentru o noua emisiune de obligatiuni in acest an

Luni, 15 Martie 2010, ora 14:34
1270 citiri
Romania, pregatita pentru o noua emisiune de obligatiuni in acest an

Romania este pregatita sa fie din nou prezenta in pietele externe cu o noua emisiune de obligatiuni chiar din acest an, in functie de conditiile de piata, a declarat luni ministrul de Finante, Sebastian Vladescu.

"Daca conditiile de piata vor fi favorabile, vom stabili daca este momentul sa iesim din noua pe piete cu o emisiune de obligatiuni, dar nu avem o data exacta pentru acest lucru", a spus Vladescu.

Intrebat despre posibilitatea unei emisiuni in dolari, Vladescu a precizat ca ministerul are in vedere ca structura datoriei publice sa fie echilibrata, in conditiile in care o parte din banii de la FMI aflati in Trezorerie sunt in dolari.

Ministrul a mai spus ca succesul emisiunii de eurobonduri demonstreaza consolidarea pozitiei externe a Romaniei si faptul ca investitorii straini incep sa aiba incredere in economia romaneasca.

Romania a plasat joi obligatiuni in euro de 1 miliard, la un cupon de 5% si un randament de 5,17%, in conditiile unui rate de credit default swap (CDS) de 268 puncte de baza. Cererea totala a fost, insa, de aproape 5 miliarde euro.

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#obligatiuni, #romania, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu