Propunerile lui Vladescu pentru combatarea evaziunii fiscale

Luni, 15 Martie 2010, ora 14:06
1438 citiri
Propunerile lui Vladescu pentru combatarea evaziunii fiscale

Ministerul Finantelor Publice vrea sa implementeze o serie de masuri pentru limitarea evaziunii fiscale, prin modificarea legii antrepozitului fiscal, precum si prin reglementarea TVA intracomunitar, a jocurilor de noroc si cesionarea de firme, a spus luni ministrul de resort, Sebastian Vladescu, conform NewsIn.

"Avem masuri pe partea de eliminarea a evaziunii fiscale, dar nu va pot da detalii", a spus Vladescu. Ulterior, el a precizat ca actiunile avute in vedere privesc zona TVA intracomunitar, evaziunea prin cesionarea de firme si evaziunea pe diferite produse, unde ministerul intentioneaza modificarea legii antrepozitelor fiscale.

In plus, in ce priveste jocurile de noroc este nevoie de noi masuri de intarire a controlului, desi legea a fost modificata de scurta vreme, a mai explicat Vladescu.

Imbunatatirea administrarii fiscale si a colectarii veniturilor bugetare
este una dintre cerintele Fondului Monetar International (FMI), specificate in acordul cu Romania.

Potrivit ministrului Finantelor, in scrisoare de intentie suplimentara, autoritatile au mai agreat criterii structurale si cantitative, precum si crearea unui tampon pentru a evita presiunile financiare sezoniere, utilizarea veniturilor provenite din coplata in sistemul sanitar, accelerarea rambursarii arieratelor, conditionarea garantiilor si transferurilor suplimentare catre autoritatile locale de progresele inregistrate in reducerea arieratelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune, #finante, #fiscala, #jocuri, #noroc, #tva, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu