Presiunea FMI va fi pe PRIVATIZARE. Opozitia se opune! (Sebastian Vladescu)

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 00:07
1488 citiri
Presiunea FMI va fi pe PRIVATIZARE. Opozitia se opune! (Sebastian Vladescu)

Principla presiune a FMI va fi catre privatizare pentru a scoate din circuit toate societatile care creeaza problema arieratelor, nsa aici va exista si cea mai profunda opozitie, a declarat fostul ministru de finante Sebastian Vladescu, informeaza NewsIn.

"Eu cred ca agenda FMI, mai ales dupa esecul cu vanzarea de actiuni Petrom care arata ca bursele nu sunt locul pentru asa ceva, cred ca principla presiune a FMI va fi catre privatizare.

Sa privatizam cat mai mult din ce este la stat in asa fel incat sa scoatem din circuit toate aceste societati care creeaza problema arieratelor", a spus Vladescu.

El a declarat ca varianta privatizarii va intampina cea mai mare opozitie din partea romana, care prefera varianta privatizarii managementului.

"Cred ca aici va exista si cea mai profunda opozitie. Sper ca la nivelul Guvernului sa fie acceptata acesta pozitie sa nu ne intoarcem la, iertati-mi cuvantul, "frectii", la management performant strain.

Societatile alea nu le ajunge daca maine le aduci pe cel mai mare manager din lume, societatile alea au nevoie de capital pe care statul nu il poate da, au nevoie de niste iesiri catre piete", a spus Vladescu.

Fostul ministru de finante a declarat ca FMI va cere sa se plaeasca arieratele, dar ca unele nu se pot plati tehnic, iar in acest sens a dat ca exemplu arieratele CFR-ului catre furnizorii de energie electrica.

#fmi, #privatizare, #vanzare actiuni petrom, #arierate, #sebastian vladescu , #stiri Sebastian Vladescu