Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Miza pretului minim la tigari

Miza pretului minim la tigari
Desi neaga ca ar sustine interesele producatorului de tigari Philip Morris, ministrul Sebastian Vladescu nu poate sterge colaborarea pe care a avut-o cu aceasta companie. Si evident, in aceste conditii sunt indreptatite si suspiciunile, mai ales ca Vladescu a castigat indes-tulator din urma consultantei pe care a acordat-o firmei de tigari.Actualul ministru al Finantelor a lucrat pentru Philip Morris prin intermediul SC P.V.B Euroconsulting SRL Bucuresti, societate de consultanta financiara. Initial, firma a fost detinuta de Carmen Vladescu si de liberalul Cristian Boureanu. In iulie 1998, dupa ce a detinut pentru patru luni postul de consilier al mi-nistrului Finantelor, Sebastian Vladescu a decis sa preia afacerea. L-a convins sa investeasca in firma si pe vechiul sau prieten, Calin Popescu Tariceanu, fiecare detinand cate 47, respectiv 48% din actiuni. Celalalt actionar, Cristian Boureanu, a ra-mas doar cu 5 procente. Din acest moment firma a primit denumirea de P.V.B. Euroconsulting, in care "P" reprezenta initiala lui Popescu-Tariceanu, "V" - de la Vladescu si "B" de la Boureanu. Intre timp, Vladescu a urcat iarasi pe fotoliul de consilier la Ministerul de Finante si apoi pe cel de secretar de stat, perioada ce a coincis cu o dezvoltare spectaculoasa a profiturilor inre-gistrate de P.V.B. Euroconsulting.
In ce priveste colaborarea cu Philip Morris, cele mai multe contracte au fost incheiate, potrivit infor-matiilor pe care le detinem, in cursul anului 2000. Adica in perioada in care si Tariceanu era ac-tionar la P.V.B. Euroconsulting. Pentru banii primiti de la compania de tigari societatea lui Vladescu si Tariceanu oferea consultanta in afaceri si ceva idei de promovare. Desi a iesit din P.V.B. Euroconsulting in martie 2003, Tariceanu a continuat, indirect, sa lucreze cu Philip Morris. In campania publi-citara din iarna 2003-2004 pentru marca de tigari L&M, Imre a oferit 70 de autoturisme Citroen C3 luate de la Tariceanu. "Castiga in 70 de zile, 70 de masini", suna textul publicitar al Philip Morris.
Ministrul Vladescu nu a negat colaborarea cu Imre si Philip Morris, insa a declarat ca acest aspect nu prezinta importanta.

Romania Libera

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 850 ori