Ministrul Finantelor Publice vrea salarii dupa productivitate

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 23:27
2258 citiri
Ministrul Finantelor Publice vrea salarii dupa productivitate

Cresterea eficientei in munca ar putea fi realizata prin crearea unui sistem de salarizare care sa fie legat direct de productivitate, in contextul in care Romania se afla sub media Uniunii Europene la acest indicator, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"In general, Romania este un stat in care productivitatea muncii este sub media productivitatii din Uniunea Europena. Deci, din acest punct de vedere, fiecare dintre noi suntem mai putin eficienti decat un cetatean european.

Aici este o poveste care tine de dezvoltarea tehnologica, o poveste care tine de calitatea infrastructurii, dar care tine si de nivelul de educatie, obligatia cu care omul isi indeplineste indatoririle acolo unde lucreaza, de cinstea cu care face acest lucru si multe, multe altele", a spus Vladescu.

Un sistem de salarizare legat direct de productivitate va determina o presiune pe piata muncii, "care va crea emotii" privind stabilitatea locului de munca, astfel incat fiecare angajat sa depuna eforturile necesare, a afirmat ministrul Finantelor.

Ministrul Finantelor a adaugat ca trebuie gasita o solutie care sa imbine interesul angajatorului de avea o piata a muncii flexibila cu nevoia de protectie sociala.

"Eu vreau ca acest proces sa demareze. Despre modificarea Codului muncii s-a discutat de foarte mult ori.

Nu este inca un subiect pe care Guvernul sa-l abordeze si nu cred ca este astazi un subiect de actualitate. Despre legea salarizarii unice, a intrat in vigoare luna aceasta.

Haideti sa vedem cum functioneaza si sa vedem daca trebuie imbunatatita", a mai afirmat Vladescu. 

#finante, #productivitate, #salarii, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu