Ministerul Agriculturii: Impozitarea terenurilor necultivate ar putea fi aplicata in 2-3 luni

Marti, 09 Februarie 2010, ora 13:33
1122 citiri
Ministerul Agriculturii: Impozitarea terenurilor necultivate ar putea fi aplicata in 2-3 luni

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Adrian Radulescu, a declarat marti pentru NewsIn ca masura impozitarii terenurilor agricole necultivate ar putea deveni operationala in circa doua sau trei luni, fiind o propunere a asociatiilor de producatori agricoli.

"Este o propunere venita din partea asociatiilor de producatori, deoarece aceste terenuri necultivate sunt o sursa continua de daunatori care ataca culturile bune. Cine are terenuri ar trebui sa le cultive sau sa le vanda, sa le concesioneze sau sa le arendeze, nu trebuie sa le tina doar pentru ca nu cer de mancare. Sunt terenuri paguboase care afecteaza solul si trebuie facut ceva in aceasta privinta", a spus Adrian Radulescu.

Potrivit reprezentantului Ministerului Agriculturii, aceasta propunere face parte dintr-un set de masuri destinate reducerii evaziunii fiscale din agricultura, ce ar putea fi aplicate peste circa doua sau trei luni. Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti ca persoanele care au terenuri agricole necultivate ar trebui sa plateasca impozite, precizand insa ca nu a purtat inca discutii cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pe aceasta tema. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozitare, # terenuri, # agricultura, # masuri, # evaziune , #stiri Sebastian Vladescu