Microintreprinderile au de ales intre impozit pe pofit sau impozit forfetar

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 15:08
2204 citiri
Microintreprinderile au de ales intre impozit pe pofit sau impozit forfetar

Microintreprinderile vor fi impozitate din acest an la fel ca orice firma, prin aplicarea cotei de 16% pe profit sau a impozitului minim, fara a mai putea opta pentru impozitul de 3% pe venit.

"De la 1 ianuarie a disparut regimul de taxare diferentiat pentru microintreprinderi, adica impozitarea cu 3% a veniturilor, si a este introdus impozitul de 16% pe profit sau impozitul minim", a declarat agentiei Mediafax ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

Parlamentul a respins, la dezbaterea proiectului de lege privind bugetul din acest an, un amendament al deputatului PNL Daniel Chitoiu de prelungire a optiunii.

Pana sfarsitul anului trecut, microintreprinderile au beneficiat de un regim special de impozitare, care le permitea sa opteze intre plata impozitului pe profit si plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv in ultimii ani pana la 3% din venituri.

Fara prelungirea acestei prevederi si pentru 2010, practic notiunea de microintreprindere dispare din Codul Fiscal.

Anul trecut erau inregistrate 280-300.000 de microintreprinderi, societati cu pana la 9 angajati si venituri anuale de cel mult 100.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#microintreprinderi, #impozit, #profit, #forfetar, #venit, #firme , #stiri Sebastian Vladescu