MFP cauta solutii pentru reglarea diferendumului cu operatorii de pe piata de capital

Vineri, 02 Februarie 2007, ora 06:28
922 citiri

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a afirmat joi ca exista posibilitatea gasirii unei solutii pentru reglare diferendumului intre MFP si operatorii de pe piata de capital.

'Trebuie gasita o solutie pentru satisfacerea dorintelor ambelor parti. Ordonanta MFP despre care este vorba este conform legislatiei si trebuie aplicata. Raporturile cu operatorii economici din Romaniei ne fac sa dorim o modalitate de comunicare care sa duca la mentinerea calitatii pietei. In conditiile in care exista un sistem unic de taxa, acesta trebuie sa se aplice la fel, nediscriminatoriu', a explicat Vladescu.

Operatorii de la Bursa de Valori au fost "in greva" pe 25 ianuarie, tranzactiile fiind suspendate timp de o ora. Aceasta masura a fost explicata prin incertitudinea privind obligatiile fiscale ale investitorilor (impozitarea castigului pe piata de capital).

Masura de suspendare a tranzactiilor a fost luata "pentru a atrage atentia asupra situatiei aberante in care un investitor care a inregistrat pierdere ajunge sa crediteze statul". O astfel de situatie este de natura sa afecteze grav perceptia investitorilor in regimul fiscal romanesc si increderea in piata de capital, in opinia reprezentantilor bursei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)