Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP cauta solutii pentru reglarea diferendumului cu operatorii de pe piata de capital

MFP cauta solutii pentru reglarea diferendumului cu operatorii de pe piata de capital

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a afirmat joi ca exista posibilitatea gasirii unei solutii pentru reglare diferendumului intre MFP si operatorii de pe piata de capital.

'Trebuie gasita o solutie pentru satisfacerea dorintelor ambelor parti. Ordonanta MFP despre care este vorba este conform legislatiei si trebuie aplicata. Raporturile cu operatorii economici din Romaniei ne fac sa dorim o modalitate de comunicare care sa duca la mentinerea calitatii pietei. In conditiile in care exista un sistem unic de taxa, acesta trebuie sa se aplice la fel, nediscriminatoriu', a explicat Vladescu.

Operatorii de la Bursa de Valori au fost "in greva" pe 25 ianuarie, tranzactiile fiind suspendate timp de o ora. Aceasta masura a fost explicata prin incertitudinea privind obligatiile fiscale ale investitorilor (impozitarea castigului pe piata de capital).

Masura de suspendare a tranzactiilor a fost luata "pentru a atrage atentia asupra situatiei aberante in care un investitor care a inregistrat pierdere ajunge sa crediteze statul". O astfel de situatie este de natura sa afecteze grav perceptia investitorilor in regimul fiscal romanesc si increderea in piata de capital, in opinia reprezentantilor bursei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 840 ori