Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lista societatilor monitorizate post-privatizare ar putea fi desfiintata

Lista societatilor monitorizate post-privatizare ar putea fi desfiintata

Guvernul discuta posibilitatea desfiintarii listei de societati monitorizate, deoarece o mare parte dintre aceste firme nu mai trebuie supravegheate, intrucat au devenit profitabile sau au fost restructurate, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Exista de cinci-sase ani o lista de societati monitorizate pentru care bugetele de venituri si cheltuieli de aproba de ministerele de linie si se finalizeaza prin hotarare de Guvern. Unele companii au devenit profitabile, unele s-au restruturat. O buna parte din aceste companii nu mai au nevoie sa fie monitorizate. Impreuna cu ministerul Muncii vom analiza o solutie", a spus Vladescu.

Prin desfiintarea acestei liste responsabilitatea monitorizarii ar reveni fiecarui minister, urmand ca Guvernul sa stabileasca numai un set de principii pe care fiecare minister sa-l respecte, potrivit lui Vladescu.

Lista cu firmele monitorizate a fost introdusa in 2001, prin acordurile Romaniei cu Fondul Monetar International, pentru a putea fi controlate strict cheltuielile companiilor de stat cu datorii. Firmele incluse nu puteau face majorari salariale decat in limitele aprobate si erau limitate la angajari. In prezent, lista mai cuprinde 49 de firme.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 839 ori