La contractele cu statul, firmele ar putea plati TVA doar dupa incasarea facturilor

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 23:27
1206 citiri
La contractele cu statul, firmele ar putea plati TVA doar dupa incasarea facturilor

Agentii economici vor plati TVA doar dupa incasarea facturilor in cazul contractelor cu institutiile de stat, potrivit unui proiect de lege initiat de mai multi senatori PDL, care modifica prevederi din Codul Fiscal, a anuntat, duminica, senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei.

Onofrei a spus, intr-o conferinta de presa, ca mai multi senatori PDL au initiat un proiect de lege privind modificarea Codului Fiscal, prin care TVA sa fie platita cand se incaseaza facturile emise, pentru ca este anormal sa se plateasca o taxa pe o suma care nu a fost incasata.

Senatorul PDL a precizat insa ca reprezentantii Executivului nu au fost de acord in totalitate cu aceasta varianta avansata de parlamentari.

"Ministrul Finantelor a aratat ca nu e corect ca statul sa preia riscul economic si ca cel care factureaza ar trebui sa fie atent cu cine are contract", a spus Onofrei.

El a aratat ca, in urma discutiilor cu ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, s-a ajuns la concluzia ca o astfel de masura poate fi luata doar in cazul facturilor emise pentru bunuri si servicii achizitionate de institutii de stat.

"Toti agentii economici ce factureaza servicii catre stat sa nu plateasca TVA decat la plata facturii.

Macar statul sa fie serios in relatia de afaceri. Este vorba de principiul egalitatii partilor si nu este normal ca statul sa comande fara sa plateasca, iar agentul economic sa achite statului taxa pe valoarea adaugata pentru serviciul neplatit", a spus senatorul PDL.

El a mentionat ca proiectul de lege urmeaza sa intre saptamana viitoare in dezbaterea Senatului si si-a exprimat increderea ca va fi sustinut de toate grupurile parlamentare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#contracte, #statul, #firme, #tva, #facturi , #stiri Sebastian Vladescu