Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie Renault la Pitesti in valoare de 450 milioane euro

Investitie Renault la Pitesti in valoare de 450 milioane euro
Grupul Renault intentioneaza sa dezvolte, in apropierea orasului Pitesti, un centru de tehnologie care va fi realizat cu o investitie in valoare de 450 milioane euro, a anuntat miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

"Noua dezvoltare care se va realiza este cel putin la fel de importanta, daca nu chiar si mai importanta, decat fabrica Renault de la Pitesti, pentru ca discutam despre un centru de tehnologie, respectiv despre o investitie in cercetare si dezvoltare utilizand resursa umana din Romania", a aratat Sebastian Vladescu.

Potrivit ministrului Finantelor, Grupul Renault a inaintat un set de solicitari Executivului, referitoare la dezvoltarea infrastructurii in zona respectiva dar si la alte masuri de genul ajutorului de stat.

"Aceste discutii reprezinta un lucru absolut normal pentru ca investitia are nevoie de o infrastructura solida pentru a se putea realiza. De asemenea, la nivelul Uniunii Europene astfel de discutii sunt uzuale", a aratat Vladescu.

Memorandumul referitor la investitia Renault de la Pitesti contine masuri de ajutor de stat care vor fi acordate respectand normele UE

Memorandumul referitor la investitia companiei Renault in centrul tehnologic de la Pitesti contine masuri referitoare la ajutorul de stat care urmeaza sa fie acordat, la stimularea ocuparii fortei de munca si a pregatirii profesionale, dar si masuri fiscale de incurajare a investitiei, a declarat Sebastian Vladescu.

Potrivit sursei citate, memorandumul contine si prevederi referitoare la masurile de protectia mediului. "Clauzele memorandumului vor fi discutate si negociate in lunile urmatoare. Documentul face doar mentiunea acestor subiecte, niciunul nu este tratat in profunzime", a precizat Vladescu.

El a explicat ca procedurile legate de schemele de ajutor de stat vor fi acordate in conformitate cu regulamentele europene si cu acordul Comisie Europene. "Regulile europene prevad o intensitate maxima a ajutorului care se refera la volumul investitiei. Astfel, limita maxima a ajutorului de stat este 50 la suta din valoarea investitiei. Inca nu s-a luat nici o decizie referitoare la nivelul ajutorului", a porecizat ministrul Finantelor.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 797 ori