Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozit forfetar: problema definirii de vad comercial

Impozit forfetar: problema definirii de vad comercial

Impozitul forfetar, care va fi introdus pentru 26 de domenii, va fi aplicat cel mai tarziu din trimestrul al doilea, a declarat, vineri, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, sustinand ca principala problema legata de acest impozit va fi definirea notiunii de vad comercial.

"In aceste zone (impozit pe numarul de mese, de camere, de paturi -n.r.) va trebui gasit un parametru de impozitare, si va mai trebui gasit ceva ... va trebui definita notiunea de vad comercial. Aici vom avea principala problema in opinia mea, nu daca impozitam suprafata, numarul de scaune, lungimea barului sau puterea boxelor dintr-un bar. La pompe funebre se poate discuta despre numarul de operatiuni", a declarat Vladescu pentru Pro TV.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX ca restaurantele, hotelurile, tur-operatorii, barurile, centrele de fitness, dar si pompele funebre se numara printre activitatile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflata in discutia autoritatilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populatiei.

Serviciile propuse pentru impozitul forfetar sunt hoteluri si alte facilitati de cazare similare, facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, parcuri pentru rulote, campinguri si tabere, alte servicii de cazare.

De asemenea, sunt cuprinse restaurantele, activitatile de alimentatie (catering) pentru evenimente, alte activitati de alimentatie, baruri si alte activitati de servire a bauturilor, agentiile turistice, tur-operatorii si firmele care asigura alte servicii de rezevare si asistenta turistica.

Lista continua cu centrele de fitness, balciurile si parcurile de distractii si alte activitati recreative si distractive, cu firmele de reparare a calculatoarelor si a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicatii, a dispozitivelor de uz gospodaresc si cele pentru casa si gradina, fiind luate in calcul si centrele de reparare a incaltamintei si a articolelor din piele, a mobilei si a furniturilor casnice, a ceasurilor si bijuteriilor.

Firmele care ofera servicii de reparare a articolelor de uz personal si gospodaresc, spalare si curatare a articolelor textile si a produselor din blana, coafura si alte activitati de infrumusetare, intretinere corporala, precum si firmele de pompe funebre completeaza propunerea.

Premierul Emil Boc a declarat la finele anului trecut ca i-a cerut lui Vladescu sa regandeasca impozitul forfetar care se aplica firmelor si care "si-a epuizat resursele".

"Impozitul forfetar va fi regandit. Prima sarcina pe care i-am dat-o ministrului Finantelor in prima intalnire pe care am avut-o cu el a fost sa regandeasca impozitul minim care este acum. Acesta trebuie acum reorientat si restrans doar spre acele domenii unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel combatuta, cum ar fi industria hoteliera, restaurante.

Cam acolo, peste tot in lume, se aplica acest tip impozit forfetar. Ce avem noi este impozitul minim care, cred eu, si-a epuizat resursele", afirma atunci premierul. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2288 ori
Citeste mai multe despreimpozit forfetar vad comercial finante