Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul nu este de acord cu amnistia fiscala

Guvernul nu este de acord cu amnistia fiscala
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca Guvernul Romaniei nu doreste stergerea datoriilor istorice ale unor companii de stat care functioneaza si isi pot recupera datoriile, dar ia in considerare aceasta masura pentru societatile cu datorii prea mari, precum si introducerea falimentului pentru unele din aceste companii." Dintr-o nevoie economica, avem doua posibilitati, care inseamna in final acelasi lucru. Si am sa iau cel mai evident exemplu, nu intentionam sa facem amnistie fiscala in Romania, nu intentionam sa stergem datoriile care functioneaza si sunt functionale in acest moment", a precizat ministrul Finantelor.
El a dat exemplul companiilor CFR si Termoelectrica, companie cu datorii istorice de 1,2 miliarde euro. Pentru Termoelectrica, ministrul a declarat ca este posibila declararea falimentului societatii, astfel incat statul sa recupereze o parte din datorii prin aceasta procedura.
Insa Guvernul si Ministerul Finantelor, a explicat Vladescu, nu au luat inca o decizie pentru stergerea datoriilor. "Este o discutie teoretica generata de faptul ca noi nu mai stergem datorii. Faptul ca in cursul anului 2005 nu s-au acordat reesalonari, nu s-au sters datorii, a generat aceasta situatie, in care avem cateva companii cu capital integral de stat, care sunt intr-o situatie specifica datorita istoriei lor. Si pentru aceste societati cautam o solutie. Poate solutia va fi falimentul", a conchis Vladescu.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 591 ori