Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a aprobat caietul de sarcini pentru Fondul Proprietatea

Guvernul a aprobat caietul de sarcini pentru Fondul Proprietatea

Guvernul a aprobat ieri, printr-o Hotarare, caietul de sarcini, calendarul si regulamentul de organizare a licitatiei pentru selectarea societatii care va administra Fondul Proprietatea, care va fi anuntata cel mai probabil intre 10 si 20 decembrie. Presedintele comisiei de selectare a administratorului Fondului Proprietatea , Sebastian Vladescu , a declarat marti, la Palatul Victoria, ca firmele interesate vor putea ridica caietul de sarcini, calendarul si regulamentul de organizare a licitatiei internationale de la Fondul Proprietatea, incepand de saptamana viitoare.


Potrivit presedintelui comisiei, regulamentul de organizare prevede ca la selectie pot participa companii inregistrate legal in Romania sau intr-un alt stat din UE, autorizate de autoritatea competenta in materie de piete financiare sa presteze servicii pentru entitati de tipul Fondului Proprietea.


Companiile trebuie sa fi administrat atat in 2006 cat si in 2007 active cu o valoare totala de peste 30 de miliarde de euro, valoarea aplicandu-se atat pentru o singura societate, cat pentru un consortiu.


O alta conditie este sa aiba asigurare de raspundere profesionala in valoare de cel putin 50 de milioane de euro.


Candidatii nu au voie sa participe la mai mult de doua consortii, prin urmare nu pot depune mai mult de doua oferte.


Vladescu a spus ca, intr-o prima faza, va fi o preselectie a companiilor care s-au inscris, urmata de selectarea a trei - cinci companii cu care va incepe un dialog competitiv, in urma caruia vor fi selectate din nou doua-trei companii, cu care va incepe negocierea finala.


Cele doua sau trei companii vor face oferta finala de pret.


"De data asta se va alege cel mai mic pret, vom sti nmai castigatorul, ca la BCR", a explicat Vladescu.


Presedintele comisiei a spus ca anuntul licitatie va fi publicat saptamana viitoare, dupa care companiile vor putea pune intrebari in urmatoarele doua saptamani. Vladescu spune ca obiectivul este ca intre 10-20 decembrie sa fie anuntat managerul de fond.


Fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, a fost numit in primavara acestui an presedintele comisiei de selectare a administratorului Fondului Proprietatea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1163 ori