Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale, care prevede, printre altele, un control mai strict la introducerea in tara a produselor cu risc ridicat de evaziune si taxarea inversa a TVA la produse precum cerealele, legumele si produsele din carne, precizeaza NewsIn.

Potrivit ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, Ordonanta de Urgenta introduce un control mai strict la introducerea in tara a produselor cu risc ridicat de evaziune, care presupune "trecerea pe culoare specifice" si plata TVA sau a altor obligatii vamale si fiscale in puncte prestabilite.

Este instituita totodatataxarea inversa a TVA pentru produse precum cerealele, legumele, fructele, florile, carnea ?i produsele din carne sau zaharul si este introdus "registrul operatorilor intracomunitari", in incercarea de a elimina evaziunea in zona TVA.


Magazinele duty-free vor plati anticipat TVA, accize si taxe vamale.

In ceea ce prive?te antrepozitul fiscal, raman antrepozitele fiscale de productie ?i dispar cele de depozitare, cu exceptia celor care apartin producatorilor de tigari si rafinariilor.

Pentru a combate evaziunea prin cesionari si insolventa, Guvernul a introdus obligativitatea solicitarii avizului Fiscului in cazul cesionarii si a fost introdusa o raspundere comuna a administratorului in cazul insolventei.

Actele de contrabanda nu vor mai fi considerate contraventii, ci infractiuni.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1653 ori
Citeste mai multe despreguvern combatere evaziune fiscala