Fiscul va respecta termenul de 45 zile pentru rambursarea TVA

Vineri, 05 Martie 2010, ora 18:28
1557 citiri
Fiscul va respecta termenul de 45 zile pentru rambursarea TVA

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, i-a anuntat pe bancheri si pe reprezentantii oamenilor de afaceri ca Fiscul va respecta termenul de 45 zile pentru rambursarea TVA, iar in agricultura se va trece la taxarea inversa, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, presedintele ARB, Radu Ghetea.

"Ca noutati, ministrul Finantelor a anuntat ca in agricultura se va aplica taxarea inversa. El a tinut sa precizeze ca a vorbit cu cei de la ANAF si acel termen de 45 de zile pentru rambursarea TVA chiar se va respecta de-acum incolo", a spus Ghetea, dupa o intalnire la BNR la care au participat reprezentantii AOAR, ANEIR si ai celor mai importante banci.

Presedintele ARB a mai aratat ca discutiile au vizat si acele masuri prin care se va putea debloca creditarea si sustinerea atragerii de fonduri UE. Potrivit unor alti reprezentanti din sistemul bancar, un punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat si rolul celor doua mari fonduri de garantare, urmand sa fie facute propuneri pentru intarirea acestora.

Vladescu a anuntat la finele lunii februarie ca, in prima luna a anului, Finantele au rambursat TVA in valoare de 800 de milioane de lei, fata de 500 milioane de lei achitati in perioada similara din 2009.

La inceputul lunii ianuarie, federatiile Romalimenta si Rompan au aratat ca au venit cu propuneri catre Ministerul Agriculturii pentru introducerea taxarii inverse in industria alimentara, iar acestia au fost de acord, in principiu, si urma ca discutii ulterioare sa aiba loc si cu reprezentantii Ministerului Finantelor.

Prin trecerea la taxarea inversa, TVA se va incasa in magazine, si nu pe parcursul ciclului de fabricatie a produselor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fisc, #ghetea, #tva, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu