Dezbaterile la taxa auto de prima inmatriculare, amanata in Senat

Miercuri, 21 Februarie 2007, ora 08:58
925 citiri

Dezbaterile la Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind taxa auto de prima inmatriculare au fost amanate, marti, in Comisia economica din Senat.

Aceasta decizie a fost determinata de solicitarea reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice, care au dorit amanarea discutiilor cu aproximativ o saptamana pentru a discuta pana atunci cu reprezentantii Uniunii Europene, a declarat, pentru ROMPRES, senatorul PSD Serban Mihailescu.

"Solicitarea demonstreaza, in mod clar, ca ordonanta nu are acordul UE, asa cum s-a spus. Reprezentantii Ministerului Finantelor nu au aflat inca punctul de vedere al reprezentantilor UE si, pentru ca doresc sa discute cu acestia, au solicitat amanarea dezbaterilor la Comisia economica", a spus Serban Mihailescu.

Conform Codului Fiscal, taxa de prima inmatriculare ajunge in prezent pana la la 7.000 de euro, in functie de vechimea masinii. O taxa similara se aplica si in alte 16 state membre ale UE, insa, recent, Curtea Europeana de Justitie a condamnat Ungaria si Polonia, unde taxa avea forme similare celei din Romania.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat recent ca autoritatile de la Bucuresti nu intentioneaza sa renunte la taxa de prima inmatriculare.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)