"Cum e Guvernul, asa e si bugetul: mic, meschin, ingust"

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 22:55
1460 citiri
"Cum e Guvernul, asa e si bugetul: mic, meschin, ingust"

Deputatul PSD Constantin Nita a comparat, in plenul reunit, proiectul de buget pe 2010 cu Executivul, caracterizandu-l drept "mic, meschin, ingust", politic, si nu economic, construit pentru interesele unui partid si cu rea vointa.

 "Acest buget este politic, si nu economic, el nu a fost construit dupa nevoile romanilor, ci dupa interesele unui singur partid si nevoile membrilor Guvernului si apropiatilor lor. Actuala guvernare se comporta cinic si arogant, pe actualii guvernanti nu i-a preocupat gasirea unor solutii economice viabile, ci pur si simplu asigurarea cu orice mijloace a unei majoritati care sa treaca la vot orice insailare de cifre", a sustinut Nita in plen.

"Invocand criza ca pe o fatalitate si speculand slabiciunea de inger a unor parlamentari, Guvernul si-a creat conditii minunate in care, pe post de buget, ar putea trece si punguta cu doi bani sau cartea <1001 de nopti>", a mai comentat deputatul social-democrat.

Nita a aratat, ironic, ca premierul Emil Boc incearca sa convinga ca "doar supunerea in fata comandantului suprem sunt necesare si suficiente pentru a traversa o criza generata de altii de pe alte meleaguri, si pe care tot cei de acolo ar trebui sa o rezolve candva si pentru noi".

"In afara unei neputinte de a da un buget care sa lupte impotriva crizei este vorba si de rea vointa la mijloc, bugetul este croit asa incat la gura sacului de ochii lunii se afla austeritatea, iar la baza acestuia, prin diverse ministere, sunt niste gauri bine directionate, si, pana sa ajunga la cetatean, pe bietul buget il mananca sfintii, sfantul Vasile, sfantul Adrian, sfanta Elena", a spus Constantin Nita, fost ministru in Guvernul format de PSD cu PDL.

Fostul ministru a aratat ca bugetul nu contine masuri anticriza, desi admite ca recesiunea va continua si in 2010, nu contine un set de politici publice economice, ci este construit intr-o maniera birocratica. Nita a denuntat lipsa de viziune a bugetului, precizand ca se astepta la o viziune moderna din partea ministrului Sebastian Vladescu.

De asemenea, Nita a aratat ca nu exista nici solutii de contrabalansare pentru disponibilizarile din mediul public si concedierile din mediul privat, si nici nu respecta angajamentele externe- acordul cu NATO prevede 2,39% din PIB pentru Aparare, iar bugetul alocat acestui domeniu este cu 1% mai mic. "Cum e Guvernul asa e si bugetul: mic, meschin, ingust", a conchis vicepresedintele PSD. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #proiect de buget, #politic, #economic , #stiri Sebastian Vladescu