Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai mare rulaj din acest an in piata principala

Cel mai mare rulaj din acest an in piata principala
Sedinta de astazi se remarca in primul rand prin rulajul valoric care a fost la nivelul de 91,8 milioane RON, cel mai mai mare din acest an inregistrat la BVB in piata principala. Principalul motor al cresterii lichiditatii sunt titlurile societatilor de investitii financiare, cu care s-au rulat aproximativ 61% din valoarea tranzactionata.Indicii se mentin pe linia ascendenta la finele sedintei toti avand variatii pozitive, ceva mai mai mare la BET-C de 1,83%. Cumparatorii au intrat mai agresiv in piata inca de la deschidere, cea ce a dus ca in primele minute sa asistam la cresteri importante ale cotatiilor si la volume mari de tranzactionare. Ulterior situatia s-a mai temperat, piata a intrat intr-o faza mai rezervata insa lipsita de corectii de amploare care sa readuca indicii pe zero.
Titlurile Petrom (SNP) se mentin pe tendinta de crestere, finalul sedintei inregistrand un curs cu 2,61% mai mare fata de inchiderea de ieri, de 0,5900 RON/actiune. Lichiditatea a fost de asemenea ridicata, realizandu-se tranzactii cu 16,61 milioane actiuni in valoare de 9,77 milioane RON, volum ce depaseste media ultimei perioade. Cursul a atins de mai multe ori maximul de 0,5950 RON/actiune, insa fara succes in a-l depasi. Evolutie de sens contrar in dreptul titlurilor Rompetrol Rafinare (RRC), tendinta descendenta mentinandu-se pe mai toata durata sedintei, cu cateva incercari de revenire. Astfel, RRC inchide la 0,0897 RON/actiune inregistrand o scadere cu 1% fata de sedinta precedenta.

Evolutie ascendenta intalnim si in dreptul titlurilor bancare, ceva mai semnificativa la BRD-GSG (BRD) care s-a oprit la finalul sedintei la nivelul de 19,0000 RON/actiune luand astfel un avans de 3,26%. Si lichiditatea a fost destul de ridicata, efectuandu-se transferuri cu peste 300 mii actiuni in valoare de 5,7 milioane RON. Cu un rulaj ceva mai mare, in suma de 9,45 milioane RON, titlurile Banca Transilvania (TLV) continua sa creasca si astazi, inchizand pe plus cu 1,8% la 1,1300 RON/actiune, pe parcusul sedintei atingand nivelul maxim de 1,1500 RON/actiune inregistrat la inceputul lunii iulie. Se gasesc in continuare cumparatori pentru TLV, care ajunge astfel la un pret echivalent de circa 1,8 RON/actiune tinand cont de majorarea de capital social din acest an.

Finalul sedintei aduce cumparatori mai agresivi si in piata titlurilor Transelectrica (TEL), care au inceput sa urce pe volume din ce in ce mai mari, atingand un nou maxim istoric la 30,1000 RON/actiune (+1,69%), cu toate ca in prima parte tendinta a fost descendenta pana la un minim de 29,3000 RON/actiune. In ultima ora de tranzactionare, ordinele de cumparare au predominat categoric, ducand astfel cursul spre un nou maxim peste palierul de 30 RON/actiune.

Lichiditate sporita si mentinerea tendintei ascendente sunt caracteristicile evolutiei in piata a titlurilor SIF in sedinta de astazi. Cele mai tranzactionate la nivelul pietei au fost titlurile SIF Moldova (SIF2), cu un rulaj de aproximativ 16 milioane RON, secondate de SIF Oltenia (SIF5) cu 13,05 milioane RON si SIF Muntenia (SIF4) cu 11,1 milioane RON. Insa la nivelul cursului de tranzactionare cea mai mare crestere o inregistreaza titlurile SIF4 de 1,79% la 1,7100 RON/actiune. O performanta demna de mentionat este cea a actiunii SIF3, care a atins astazi un nou maxim istoric, la 2,5100 RON/actiune (depasind maximul din februarie, de 2,49 RON).

Piata creste de cateva zile, cel putin actiunile lichide, pe volume mari. Ceea ce e bine, cresterile de curs au sustinere, par sa nu fie doar conjuncturale si indica sume noi de bani intrate in piata. Nu ar fi exclus ca in zilele urmatoare sa mai apara corectii, la intentia unor investitori de a mai marca din profituri, insa momentan bursa e pe val si la conducere sunt cumparatorii, raportul favorabil al comisiei Europene incepand sa-si faca simtite efectele.

Telefon : +(40) 749.044.044
Fax : +(40) 31.805.79.09
email : office@primet.ro
Pagina internet : www.primet.rodirectNews.ro - Topul blogurilor
Recomandari 4 Octombrie 2006

1.Dependenta de mancare
Un nou studiu, publicat in PNAS, arata ca mancarea poate fi un drog pentru anumiti oameni. Cercetatorii au observat ca dorinta de a manca peste masura a obezilor activeaza in creier aceleasi circuite ca la dependentii de droguri cand se gandesc la acestea (si au nevoie de ele)! "This provides further evidence of the connection between the hippocampus, the emotions, and the desire to eat, and gives us new insight into the mechanisms by which obese people use food to soothe their emotions...

2."Romanii, o rasa violenta"
"E considerata rasa cea mai violenta, periculoasa, capabila sa ucida pentru un pumn de marunti" Bine ca neamu" care a inventat ideea de Mafia, neamu" care a inventat un Lucky Luciano, un Al Capone sau un John Gotti - si nenumarati altii - ne considera pe noi violenti. Ei, care au imigrat cu toata natia in State, ne numesc pe noi imigranti calndestini. Ei, care s-au ridicat in State cu prostitutie, cu trafic de droguri si cu jocuri de noroc, zic ca noi doar asta stim sa facem.

3.Sexul vinde cel mai bine...
....iar asta o demonstreaza cel mai bine Belle de Jour, care deja a scos a doua carte in UK The Further Adventures of a London Call Girl.... daca va era dor de ea .... Blog-ul ei inceput in 2003, citit zilnic de peste 15 000 de vizitatori, a fost recompensat cu The Guardian Weblog Award, starnind un scandal de proportii in presa britanica, inainte de a fi publicat sub forma de carte si de a fi vandut in peste douazeci si cinci de tari. La noi anul trecut a aparut...

4.Pariurile on-line, in pericol de a fi interzise si in Romania
Dupa ce Congresul SUA a interzis pariurile si jocurile de noroc pe internet, si Romania intentioneaza sa se alinieze acestei tendinte. Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat in luna august, intr-un interviu pentru EVZ, ca urmatorul domeniu in care vrea sa stranga cureaua, dupa introducerea taxei pe viciu la tigari si alcool, este cel al jocurilor de noroc. La scurt timp dupa aceea, pe site-ul internet al Ministerului Finantelor Publice (MFP) aparut un proiect de lege in acest se...

5.Moartea si renasterea masinii electrice
Daca va plac conspiratiile, musamalizarile, manipularile si masinile electrice cu siguranta v-ar place documentarul film Who killed the electric car? Documentarul pune niste probleme foarte interesante si incearca sa aprinda lumina asupra faptelor care au dus la disparitia EV1, prima masina electrica "serioasa", produsa de gigantul american GM. Documentarul este foarte bine realizat si se ia de toate partiele care ar putea fi banuite ca sunt vinovate de esecul masinii electrice acum...


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 751 ori