CE va livra Romaniei urmatoarea transa din imprumut la inceputul lui martie

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 15:49
1081 citiri
CE va livra Romaniei urmatoarea transa din imprumut la inceputul lui martie

Comisia Europeana va livra urmatoarea transa, de 1 miliard euro, din pachetul de finantare externa negociat de Romania la inceputul lunii martie, a anuntat miercuri Ministerul Finantelor, dupa reuniunea de marti a Ecofin de la Bruxelles, la care a participat si Sebastian Vladescu, transmite NewsIn.

Banii de la CE vor fi folositi pentru acoperirea deficitului bugetar, stabilit la 5,9% din PIB pentru acest an.

"Ministrii de finante au aprobat Decizia revizuita privind acordarea imprumutului pentru Romania in vederea sprijinirii balantei de plati pe termen mediu, precum si Recomandarea Consiliului (...) de corectare a deficitului excesiv pentru Romania", se spune in comunicatul ministerului.

La reuniunea de marti a Ecofin, din care fac parte toti ministrii de finante din UE, a participat si ministrul roman de resort, Sebastian Vladescu.

"In ceea ce priveste asistenta financiara pe termen mediu, urmare adoptarii noii Decizii, Romania va primi urmatoarea transa din imprumut, in valoare de 1 miliard euro, la inceputul lunii martie", precizeaza comunicatul.

CE a dat Romaniei anul trecut prima transa de 1,5 miliarde euro, iar reprezentantii Comisiei anuntasera, dupa evaluarea de la finalul lunii ianuarie, ca transa a doua ar urma sa fie eliberata in luna martie.

De asemenea, conducerea Fondului Monetar International va discuta vineri raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, in urma caruia ar putea decide eliberarea urmatoarelor doua transe de imprumut, de 2,3 miliarde euro, din pachetul de asistenta pe doi ani.

La finalul misiunii derulate in Romania in perioada 20-27 ianuarie, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, declara ca va propune board-ului executiv al FMI eliberarea urmatoarelor doua transe din imprumutul extern al Romaniei la mijlocul lui februarie.

#comisia, #europeana, #romania, #transa, #sebastian, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  5. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  6. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  7. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  8. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  9. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  10. 30 de milioane de euro din PNRR pentru licee, pierduți de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Ce acuzații aduc cei care au scris proiectele de finanțare