Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Buget disputat

Buget disputat

Bugetul de stat pe 2006 pare sa aiba o soarta nu tocmai fericita in Parlament. Senatorii si deputatii din comisiile de invatamant au avizat negativ capitolul din proiectul de buget alocat educatiei. Ministrul demisionar, Mircea Miclea, a incercat in zadar sa il convinga pe colegul sau de la Finante sa suplimenteze fondurile alocale invatamantului. Sebastian Vladescu nu s-a lasat induplecat, spre surprinderea parlamentarilor de toate culorile politice.

Mircea Miclea a declarat: A"In 15 ani n-am investit nimic sau am investit atat cat stim cu totii in invatamant. (...) Ar fi fost cu totul altfel si economia tarii, si administratia acestei tari, si societatea acestei tari daca in 15 ani se bagau bani in educatie. Nu s-au bagat, si acum avem aceste probleme legate de integrarea europeana. (...) Eu nu pot sa fiu partas la asa ceva.A"

Ministrul Educatiei a incercat ieri fara succes sa-l mai imbuneze pe colegul sau, Sebastian Vladescu, si sa mai adauge astfel la bugetul invatamantului macar o parte din cele 4,1 miliarde de lei noi de care Ministerul Educatiei ar mai avea nevoie. Ministrul Finantelor nu a fost de acord cu nici o redistribuire de fonduri, el aratand ca altfel s-ar strica acelasi vesnic echilibru macroeconomic.

In acest sens, el a declarat: A"Veti vedea ca, daca socotim o medie a anilor 2005-2006 vizavi de 2004, vom obtine o crestere salariala in invatamint mai mare decat nivelul inflatiei.A"

Parlamentarii din tot spectrul politic i-au luat partea ministrului Educatiei in demersul sau. Alexandru Stiuca, deputat PSD: A"Noi nu vom putea sustine un astfel de buget daca el nu atinge cel putin 5% din PIB. Nu e de conceput!A"

In lipsa de bani, ministrul demisionar a primit o oferta de munca de la presedintele Comisiei de invatamant din Senat, Irinel Popescu: A"Dansul, chiar daca nu mai accepta sa fie ministru, o sa-l chemam noi la Senat la comisia de invatamant, ca sa-l avem mai departe consilierul nostru.A"

Antena 3

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 862 ori