Boc i-a solicitat lui Vladescu sa stabileasca pana in februarie sistemul impozitului forfetar

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 10:19
1312 citiri
Boc i-a solicitat lui Vladescu sa stabileasca pana in februarie sistemul impozitului forfetar

Premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, sa stabileasca pana in luna februarie sistemul de aplicare a impozitului forfetar, restrans la anumite activitati, amintind ca Executivul s-a obligat sa elimine impozitul minim aplicat in prezent tuturor firmelor.

"De astazi, curge termenul invers pentru regandirea impozitului minim. Parlamentul a adoptat legea bugetului de stat si este un angajament comun, al meu si al dumneavoastra, ca vom elimina impozitul minim si vom opta pentru un impozit forfetar restrans la anume domenii de activitate. As dori ca in februarie sa avem un punct de vedere cu privire la aplicarea noii forme de impozit", i-a spus premierul ministrului de Finante, in sedinta de guvern, precizeaza Mediafax.

Autoritatile au elaborat deja o lista cu 26 de servicii prestate populatiei si propuse pentru aplicarea impozitului forfetar, care urmeaza sa fie analizata incepand cu saptamana viitoare.


"A fost realizata o lista care cuprinde activitati in care se apreciaza ca este cea mai mare evaziune. Lista este doar o propunere, iar luni vom discuta la Ministerul Finantelor daca se completeaza sau daca se reduce, precum si despre un criteriu standard pentru toate activitatile", au declarat, joi, agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.


#boc, # vladescu, # impozit forfetar, # lista, # activitati , #stiri Sebastian Vladescu