Boc evita sa confirme estimarea privind disponibilizarea a 100.000 de bugetari

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 01:23
1344 citiri
Boc evita sa confirme estimarea privind disponibilizarea a 100.000 de bugetari

Emil Boc a evitat sa confirme estimarea ministrului Finantelor, potrivit caruia trebuie disponibilizati 100.000 de bugetari pentru ca cei ramasi sa primeasca salarii decente, spunand ca numarul acestora a fost deja redus cu 36.000, iar viitoarele disponibilizari vor fi stabilite in urma analizelor, potrivit Newsin. 

"Pot in acest moment sa spun doar doua lucruri: pana in momentul de fata, Guvernul a redus cu 36.000 de posturi personalul bugetar, iar numarul final (de disponibilizari n.r.) va rezulta in urma tuturor analizelor pe care le facem acum in toate ministerele, in toate agentiile", a declarat premierul Emil Boc joi, intrebat daca poate confirma estimarile ministrului Finantelor, potrivit caruia trebuie disponibilizati 100.000 de bugetari pentru ca cei ramasi sa beneficieze de salarii decente.

El a precizat ca cei 36.000 de bugetari invocati reprezinta diferenta dintre numarul de salariati ai statului aflati in evidente in decembrie 2008 si cei care mai erau in martie 2010. Statul ar trebui sa disponibilizeze cel putin 100.000 de bugetari ca sa poata acorda salarii decente celor care raman in sistem, a declarat joi, pentru Antena 3, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

"Avem in Acordul cu Fondul Monetar o cifra foarte clara, care spune ca numarul personalului bugetar va trebui redus de la numarul de astazi, care e 1.360.000, la 1.290.000 in cursul anului viitor. Deci asta inseamna circa 70.000 de oameni", a spus Vladescu.

El a adaugat ca este greu de definit ce inseamna 'salariu decent', dar ca ar fi nevoie ca aproximativ 100.000 de bugetari sa fie disponibilizati pentru ca persoanele ramase sa poata beneficia de astfel de salarii. Vladescu a mai precizat ca, in momentul de fata, nu mai exista posturi bugetate si neocupate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#boc, #bugetari, #disponibilizari, #bugetari , #stiri Sebastian Vladescu