Barurile, taxate dupa scaune. Pompele funebre, dupa "operatiuni"

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 09:15
1285 citiri
Barurile, taxate dupa scaune. Pompele funebre, dupa "operatiuni"

Finantele nu stiu cum sa aplice forfetarul. Dupa ce au ales activitatile pe care le vor taxa, Finantele mai lucreaza la definirea notiunii de vad comercial.

Autoritatile nu au gasit inca formula de aplicare a impozitului forfetar, desi au anuntat ca il vor introduce in scurt timp, in primavara acestui an. Nici Sebastian Vladescu, seful Finantelor, mandatat de premierul Emil Boc sa regandeasca noua obligatie fiscala, nu stie concret cum se va calcula impozitul forfetar in fiecare din cele 26 de domenii propuse, alese dupa criteriul evaziunii ridicate.

"In aceste zone (impozit pe numarul de mese, de camere, de paturi - n.r.) va trebui gasit un parametru de impozitare si va mai trebui gasit ceva... va trebui definita notiunea de vad comercial. Aici vom avea principala problema in opinia mea, nu daca impozitam suprafata, numarul de scaune, lungimea barului sau puterea boxelor dintr-un bar.

La pompe funebre se poate discuta despre numarul de operatiuni ", a declarat Vladescu pentru Stirile Pro TV. In cazul impozitului minim, inca in vigoare pana la inlocuirea lui cu impozitul forfetar, firmele platesc intre 500 si circa 11.000 de euro, in functie de cifra de afaceri.

Patronii din turism cer ajutor de la Udrea

Printre cei vizati de forfetar se afla si firmele din turism, de la agentii, hoteluri si alte facilitati de cazare similare, pana la parcuri pentru rulote, campinguri si tabere. Toate vor fi taxate pentru a scoate la lumina acele firme "evazioniste" care nu se achita de obligatiile fiscale fata de stat.

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) se arata insa "profund indignati" din cauza ca se pune egal intre toate firmele din domeniu, mai ales ca agentiile "prezinta cota zero de evaziune fiscala". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit, # turism, # forfetar, # agentii , #stiri Sebastian Vladescu