Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu il avertizeaza pe ministrul Economiei cu ocazia remanierii

Basescu il avertizeaza pe ministrul Economiei cu ocazia remanierii
Referindu-se la ministrii nou investiti, el a precizat ca acestia nu pot miza pe clementa din partea sa dupa ce a acordat clementa timp de sase luni Guvernului si a spus ca exista prea multe elemente din programul de guvernare care nu sunt nici macar in stadiul de pregatire.El a explicat pe scurt motivele pentru care au fost schimbati cei patru ministri, apreciind ca un economist la Sanatate "poate sa fie o solutie mult mai buna" pentru ca un om din afara sistemului ar putea determina o utilizare mai eficienta a resurselor deja existente pentru sanatate in conditiile se tot discuta despre finantarea acestui domeniu.
In ceea ce priveste Ministerul de Finante, el i-a recomandat noului ministru, Sebastian Vladescu, sa ramana cel putin la nivelul de exigenta al predecesorului, exprimandu-si increderea ca acesta va putea sa faca mai functional ministerul.

Cat despre Ministerul Integrarii, Basescu a starnit zambete in randul audientei spunand ca nu este greu sa pui un ministru mai bun decat Ene Dinga.

In final, el a multumit premierului Tariceanu pentru curajul de a lua aceasta decizie politica a remanierii si a insistat asupra respectarii programului de guvernare.

Inaintea discursului lui Basescu, cei cinci noi ministri au depus juramantul si au dat mana cu seful statului si cu premierul.

Anterior, presedintele Traian Basescu a semnat decretele de revocare din functie a ministrilor remaniati, respectiv de numire a succesorilor lor, precum si a lui Adrian Iorgulescu, inlocuitorul demisionarei Mona Musca la Ministerul Culturii.

Astfel, seful statului a semnat decretele de revocare din functie a lui Gheorghe Seculici - ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic, Ionut Popescu - ministrul Finantelor Publice, Ene Dinga - ministrul Integrarii Europene, Mircea Cinteza - ministrul Sanatatii.

De asemenea, Traian Basescu a semnat decretele de numire in posturile ramase vacante pentru Gheorghe Pogea, Sebastian Vladescu, Anca Boagiu, Eugen Nicolaescu.

Un alt decret semnat de presedinte a fost cel de numire a lui Adrian Iorgulescu in functia de ministru al Culturii, ramasa vacanta ca urmare a demisiei Monei Musca.

Sursa: Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 750 ori