"Anul viitor nu ar mai trebui sa existe surprize fiscale"

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 23:27
1332 citiri
"Anul viitor nu ar mai trebui sa existe surprize fiscale"

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu considera ca anul viitor nu ar mai trebui sa existe "surprize" fiscale precum ajustari suplimentare in sectorul bugetar, cu conditia sa nu aiba loc evenimente grave in economia globala si vor fi mentinuti principalii parametri macroeconomici, potrivit Mediafax. 

"Din punctul meu de vedere, in anul 2011 nu ar mai trebui sa existe surprize in conditiile in care in economia globala nu se intampla nimic grav. Si cand ma refer la grav primul si cel mai grav lucru care ar putea sa se intample ar fi o criza a datoriilor publice", spus Vladescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Vladescu atrage atentia ca pentru a nu avea nici majorari de taxe si nici ajustari in sectorul bugetar sau cel al cheltuielilor sociale este necesara mentinerea ajustarilor deja efectuate, limitarea cheltuielilor salariale la 39 de miliarde de lei si inghetarea pensiilor, inclusiv anul viitor, la nivelul anului 2010.

Fostul ministru de Finante crede ca un lucru ar trebui in continuare "neaparat facut", respectiv plata de contributii catre sistemul de sanatate de catre toti romanii, indiferent cat de mic este venitul.

"Chiar daca are un venit de 100 de lei poate sa dea 5,5 lei pentru sistemul de sanatate pentru ca este o zona in care Romania trebuie sa evolueze", a aratat Vladescu.

Vladescu a amintit si despre disputa cu premierul Emil Boc referitoare la extinderea bazei de impozitare la toate veniturile, inclusiv cele ale pensionarilor. El a fost remaniat la inceputul lunii septembrie, alaturi de alti cinci ministri. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#surprize fiscale, #taxe, #videanu, #sector bugetar , #stiri Sebastian Vladescu