Americanii investesc 126 mil dolari intr-o fabrica la Ploiesti

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 11:05
2051 citiri
Americanii investesc 126 mil dolari intr-o fabrica la Ploiesti

Furnizorul american de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze Lufkin Industries intentioneaza sa construiasca, pana in 2012, o fabrica in Romania, langa Ploiesti, investitia fiind estimata la 126 de milioane de dolari, transmite Mediafax.

"Lufkin Industries anunta intentia de a construi o facilitate de productie langa Ploiesti. Unitatea va produce echipamente pentru diviziile Campuri Petroliere si Transportul Energiei", se arata intr-un comunicat al companiei.

Uzina, care va fi construita pe un teren de 82 de acri (33 hectare), va asigura initial putin peste 300 de locuri de munca. 

Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice, a acceptat sa asigure pentru Lufkin stimulente pentru dezvoltare si asistenta financiara de 28 de milioane de euro, suma echivalenta cu aproape 30% din costul facilitatii.

"Operatiunea din Romania reprezinta un pas important in strategia noastra de a ne extinde geografic. Aceasta operatiune ne va imbunatati pozitia pe pietele in crestere din emisfera estica.

Afacerea din Romania va servi ca un hub strategic destinat pietei europene si pentru a facilita exporturile catre Rusia, Asia Centrala, Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia de Est.

Localizarea operatiunii in Romania aduce multe avantaje.

In plus, Romania asigura pentru Lufkin acces la sursele locale de materii prime", a declarat, in comunicat, Jay Glick, directorul general al Lufkin Industries.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a apreciat la o intalnire cu directorii Lufkin ca afacerea reprezinta o dezvoltare buna pentru Romania si pentru economie, deoarece va crea locuri de munca, va transfera tehnologie moderna si va stimula exporturile catre zona Eurasia, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, utilizand, totodata, resursele naturale pentru a aduce venituri la bugetul de stat. 

"Vedem in decizia Lufkin un semn de incredere in economie si forta de munca si in traditia Romaniei din sectorul energetic", a spus Vladescu.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#americani, #investitii, #locuri, #munca , #stiri Sebastian Vladescu